autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Legume si zarzavaturi cu sare pentru ciorbe

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
# 1,2 kg de morcovi, # 750-800 g pastarnac si/sau patrunjel, # 1 telina (radacina), # 700 g ardei kapia si/sau gogosar, # 5 cepe mari, # 5 legaturi verdeturi: patrunjel, telina, leustean, # optional o tufa de spanac, # 500 g dovlecel, # 300 g varza dulce, # 400-450 g sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

41 voturi

Mod de preparare

Trebuie sa avem de toate in camara iarna asta, pentru ca nu stim ce ne asteapta cu criza perpetua. M-am gandit sa pun si niste legume, zarzavaturi si verdeturi tocate, cu sare, pentru ciorbe.
Curatati si spalati radacinoasele, curatati cepele, dovlecelul de coaja si seminte, ardeii de cotoare si seminte, spalati verdeturile. Taiati cepele in bucati mari, morcovii si albiturile bastonase, dovlecelul in cuburi mari, ardeii si gogosarii bucati mai mari. Varza se taie mare impreuna cu restul verdeturilor.
Dati toate ingredientele prin masina de tocat. Eu m-am saturat sa le toc cu masina si am folosit, pana la urma, un blender (chiar daca este cam micut, dar a mers mai repede).
Dupa ce ati tocat totul, adaugati sarea, amestecati si lasati vreo 30 de minute sa odihneasca pana ce amestecul lasa zeama. Puneti totul in borcane, umpleti-le bine si adaugati deasupra cate o lingurita de sare, frunze visin sau cate o lingura de ulei, apoi strangeti bine capacele.
Eu am pus cate o leaca de ulei, pana s-au umplut borcanele. Sper sa ma pomeniti la iarna, cand veti manca o ciorbita buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume si zarzavaturi cu sare pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii

  • Dumitru Gina , 11 septembrie 2015

    si eu fac de ani de zile, .dar nu am in reteta varza si dovlecelul este un,, delicat natural '' asa il numesc si merge nu numai la ciorba la orice tocanita ,sos , si chiar si in chiftelute am pus

  • dana danila , 03 septembrie 2014

    are prea multa sare

  • Tudorita Viziteu , 31 august 2014

    cum sa le mai sterilizeze cu etichetele pe ele....?

    • Fratila Floriana , 31 august 2014

      prea multa sare,nu e sanatoasa!

    • Ioana Les , 11 august 2014

      trebuie sterilizate borcanele?

    • Margheryta Mar , 10 septembrie 2013

      nu riscati sa puneti ulei poate rancezi iar borcanele obligatoriu trebuie sterilizate.

    • irina , 09 septembrie 2013

      Pentru LUCIA MITU: Ideea acestei retete este sa o faci cand ai tu legume in gradina :) DAca le cumperi si vara si iarna din magazin, evident ca nu e rentabil. P.S. In limba romana, inainte de litera P se scrie totdeauna M ( nu N)

    • Tudorita Viziteu , 07 septembrie 2013

      SCZ...dar , daca borcanele erau spalate de invelisul exterior ( vechile etichete), m-ar fi interesat aceasta reteta,,, asa din start te face s-o dai mai departe...

    • Raluca , 07 septembrie 2013

      tine? nu fermenteaza ???

    • lucia mitu , 07 septembrie 2013

      sigur o fi buna dar nimic nu se conpara cu cele proaspete si slava domnului si iarna sunt in magazine

    • Cristina Lungu , 07 septembrie 2013

      de incercat

    • ludmila , 07 septembrie 2013

      Buna reteta,multumesc..dar cita sare se pune/??

    • Lucia Domide , 07 septembrie 2013

      Eu am alta reteta, dar tin sa cred,, ca si aceasta este buna!

    • Mariana Serban , 07 septembrie 2013

      de incercat

    • Micu Marcela , 07 septembrie 2013

      bun asta

    • Maria Cojocaru , 27 august 2013

      o sa o incerc si eu pentru iarna aceasta, sper sa fie buna.

    • Oana Tudorache , 21 august 2013

      bunaa ,, bunaa

    • Alina_Stanescu

      Alina_Stanescu (Maestru bucatar) , 13 iulie 2012

      se adauga si zeama lasata de legume?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

41 voturi

Ingrediente

  • # 1,2 kg de morcovi
  • # 750-800 g pastarnac si/sau patrunjel
  • # 1 telina (radacina)
  • # 700 g ardei kapia si/sau gogosar
  • # 5 cepe mari
  • # 5 legaturi verdeturi: patrunjel
  • telina
  • leustean
  • # optional o tufa de spanac
  • # 500 g dovlecel
  • # 300 g varza dulce
  • # 400-450 g sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

dana danila

are prea multa sare

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Castraveti murati, cu conopida si gogosari