Punem orezul la fiert in trei cani de apa. Curatam, spalam si tocam marunt ceapa si ardeiul. Ciupercile le spalam si le taiem cubulete. Dovleceii ii curatam de coaja, ii sectionam pe lungime si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. La rosii le taiem cate un capacel si cu lingurita, le scobim astfel incat sa obtinem niste cosulete .Cascavalul il dam pe razatoarea mica iar patrunjelul spalat il tocam marunt. Atat miezul dovleceilor cat si a rosiilor il maruntim pentru ca il folosim in umplutura.
Intr-o tigaie punem putin ulei, calim ceapa 2’, adaugam ciupercile si lasam cam 5-7’, pana zeama lasata de ciuperci scade si adaugam miezul de la dovlecei si rosii. Adaugam ardeiul, chimenul, sare si piper, mai lasam 5’ si incorporam orezul si patrunjelul.
Cu acest amestec, umplem legumele si deasupra lor presaram cascavalul. Le asezam in vase de lut (sau tava) in care adaugam cate o lingura de ulei si putina apa, punem deasupra felii de rosie (optional) si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30’.
Legumele se pot servi simple sau cu iaurt/smantana, atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii