Ingrediente
1 kg ardei, 1 kg rosii, 3 dovlecei, 7 cartofi, 5 cepe mari, 300 gr.orez, 3 morcovi, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 200 ml.ulei, 3 linguri bulion, sare,piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 50 min
9 voturi
Mod de preparare
Spalam legumele si incepem sa le pregatim de umplere,la rosii taiem capacelu dupa care cu o lingurita scoatem incet tot miezul intr-o farfurie,dovlecelu il taiem pe din 2 si scoatem miezul tot asa cu lingurita,ardeii taiem codita si un capacel dupa care scoatem toti simburi dinauntru,cartofii curatam de coaja ai spalam dupa care taiem o felie rotunda si incepem usor sa scatem miezul cu lingurita,dupa ce terminam de scos incepem sa umplem fiecare leguma cu compozitia facuta mai sus.
Intr-o tava mai inalta punem miezul ramas de la cartofi si dovlecei,apoi dam legumele prin putin faina dupa care le asezam in tava,ardeii ai calim putin asa umpluti.Punem apa sa cumprinda toate legumele si le dam la cuptor 30 minute,apoi punem cele 3 linguri de bulion peste tot in tava si mai lasam 20 minute la cuptor.Putem servim calzi si daca nu tinem post putem adauga si smintina.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010
Mmmm o bunatate.Foarte frumos prezentata reteta.Toate culorile,o combinatie placuta.Felicitari.
lumi (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010
foarte bune sunt legumele asortate1 Si eu pregatesc vara!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010
mmm ce bine arata! Apetisanti
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010
Bun,bun,bun...