Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale, cand este aproape terminat se pune uleiul si se mai framanta pana la incorporarea lui. Eu framant cu robotul, folosesc dispozitivele pt aluat. Se lasa aluatul la dospit. Intro tava mare de aragaz, bine unsa cu untura si tapetata cu faina, am asezat aluatul, apoi am pus un strat gros de varza(dar la copt, parca se topeste varza), iar peste varza am intins iar aluat, am intepat in cateva locuri cu furculita, apoi am dat tava la cuptorul incalzit dinainte. Se coace la foc normal, pana aluatul devine auriu. Dupa ce am scos tava din cuptor, am uns placinta cu o bucata de slanina, se poate si cu ulei, am acoperit-o cu un servet si am lasat-o sa se raceasca putin, cat sa pot taia apoi felii de lichiu. Din aceasta cantitate de aluat, am facut si placinte cu varza in tigaie si cateva placintele ca ale bunicii. Ii multumesc prietenei mele Menuca din Alba, de la care am preluat reteta, dar pe care eu am folosit-o la lichiu, si de la care am mancat prima oara placinte facute pe lespede, pe care ea le face intrun mod unic.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii