Limba cu cartofi natur si sos de marar

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Limba cu cartofi natur si sos de marar

Ingrediente

  • 2-3 bucati limba de porc
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel/pastarnac
  • 1 ceapa
  • 5-6 cartofi potriviti
  • 2 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 1 ardei peperoni nu prea iute
  • 1 cub/lingura concentrat vita/legume/ciuperci
  • pentru sos:
  • 1 legatura de marar proaspat (congelat sau in otet)
  • 350-400 ml lapte (sau supa)
  • 2-3 linguri faina
  • 50 ml ulei (unt)
  • 1 cub/lingurita concentrat pui/legume/ciuperci
  • 1-2 lingurite zahar
  • 1 lingura otet
  • sare, piper, curry

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.

Cand e aproape moale se pun legumele intregi si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic. Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii.

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in 600 ml zeama de la limba cu putina sare si ulei, 20 minute la foc mic.

In timp ce fierb cartofii, faceti sosul de marar: intr-o craticioara puneti uleiul (untul) si faina, la foc mic. Amestecati cu un tel 2-3 minute pana incepe putin sa sfaraie (nu prajiti faina) si adaugati laptele si/sau zeama de la limba, fierbinte, amestecand energic cu telul. Sosul se va ingrosa imediat.Adaugati mararul tocat marunt, sare, concentratul, piper, zahar, otet, curry (optional) si mai amestecati putin cu telul. Dupa cateva clocote este gata. (vezi video)

Asezati pe farfurii felii de limba, cartofi natur, adaugati sos de marar, presarati cu patrunjel verde tocat si decorati cu frunze de patrunjel si feliute de ardei.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise