Limbă cu măsline

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
medie
Limbă cu măsline

Ingrediente

  • 1 limbă de vită (are aproximativ 1-1,2 kg)
  • 2 morcovi măricei, curățați
  • 1 ceapă de apă albă pentru fierbere
  • 1 păstârnac curățat (rădăcina + frunzele)
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă de apă albă tocată mărunt pentru călire în ulei la prepararea finală a produsului
  • 2 lingurițe de pastă de tomate
  • 2 lingurițe de pastă de ardei iute dulce
  • 32 de măsline Mamouth (adică 8 măsline per porție) = aprox. 200 g
  • 2 căni de supă, din cea care rezultă la preparare (fierberea limbii)
  • 3-4 frunze de busuioc (+ frunze pentru decor)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lămâie (felii) pentru decor
  • sare și piper după preferințe

Mod de preparare

Spălăm foarte bine limboiul în apă rece!

Curățăm morcovii păstârnacul și ceapa și îi crestăm, pentru o fierbere mai bună și mai rapidă.

Luăm un vas Kukta (vas de fierbere sub presiune) punem zarzavaturile și limba, umplem cu apă și punem la fiert circa o oră și jumătate minim.

După ce s-a terminat fierberea, scoatem limboiul și din supa formată, păstrăm cam 2 căni, pentru preparare ulterioară. Din restul de supă formată, se poate face supă, de diferite feluri!

Limba, după ce s-a răcit, o despielițăm, adică îi scoatem pielița de culoare albă de pe limbă.

Tăiem limba în felii subțiri de circa 1 cm grosime.

Acum încingem o cratiță cu ulei (în care să nu fie mai mult de 0,5 cm grosime ulei în cratiță), adăugăm puțină sare de mare grunjoasă și ceapa tăiată cubulețe și calim ușor la foc mediu.

Când ceapa devine mai sticloasă, adăugăm pasta de ardei dulce.

Supa de limbă pe care am oprit-o (cealalta parte a supei, o vom folosi pentru alt preparat), o adăugăm în cratiță și adăugăm de asemenea pasta de roșii, dizolvată în puțină apă.

Lasăm să înceapă să dea în clocot și adăugăm măslinele.

Apoi punem și feliile de limbă tăiate anterior.

Lăsăm la fiert la foc mic, încă o oră!

Când timpul de fierbere a limbii s-a terminat, adăugăm usturoiul tăiat subțire și busuiocul mărunțit.

Amestecăm și lăsăm să se odihnească ca să-și lase aromele și busuiocul și usturoiul.

Montaj pe farfurie:

3 felii de limbă cu 8 măsline, sos cât doriți și ornați cu frunze de busuioc și 2 felii de lămâie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise