Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

Ingrediente

  • - 1 kg limba de porc ( aproximativ 4 limbi);
  • - 8-10 castraveciori murati;
  • - 2 cepe;
  • - 1 fir de praz;
  • - 200 g smantana;
  • - 10 boabe de piper;
  • - 2 frunze de dafin;
  • - 50 ml ulei;
  • - 1 capatana de usturoi;
  • - piper macinat;
  • - sare;
  • - patrunjel verde.

Mod de preparare

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe.

2. Se spumeaza bine. Se fierbe aproximativ 20 minute. Se lasa sa se raceasca in zeama in care a fiert.

3. Se curata limba de pielite si se portioneaza.

4. Se pune uleiul intr-un vas, se incinge si se adauga ceapa si prazul taiate marunt.

5. Se lasa pana se inmoaie.

6. Se adauga limba taiata si se mai lasa 5 minute.

7. Se completeaza cu zeama de la fiert limba si se lasa la foc mic 20 minute.Se adauga usturoiul taiat feliute.

8. Se adauga apoi castravetii murati taiati pe lungime si se mai fierbe 5 minute.

9. Se ia de pe foc si se adauga smantana amestecand bine.

10. Se aseaza iar pe foc, se aduce la fierbere, se potriveste cu sare si piper.

11. Cand oprim focul adaugam patrunjelul verde taiat marunt.

12. Se serveste alaturi de mamaliguta, sau de cartofi natur, sau cu orice alta garnitura doriti.

Pofta buna!

Se poate folosi cu succes si limba de vita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise