Limba rasol cu ciuperci si sos

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Limba rasol cu ciuperci si sos

Ingrediente

  • Pentru rasol:
  • 500 g limba de porc
  • 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1 cartof
  • sare
  • Pentru umplutura de ciuperci:
  • 300 g ciuperci
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita concentrat cu gust de ciuperci
  • marar, patrunjel verde
  • piper
  • 50 ml ulei
  • Pentru decor (ciupercutele):
  • 4-5 rosii de marimi diferite
  • 1/2 castravete crud
  • 1/2 ardei rosu
  • cateva foi de salata verde
  • (folosim si legumele pe care le-am fiert la rasol)
  • Pentru sos:
  • 1 galbenus
  • 2 lingurite mustar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • 100 ml ulei
  • 150 ml smantana

Mod de preparare

Se pune la fiert limba in 3l de apa cu 1 lingurita de sare si legumele curatate. Trebuie sa fiarba cam 90 minute.

In timp ce fierbe, pregatiti umplutura de ciuperci si decorurile.

Se toaca ceapa verde si ciupercile si se pun la calit in ulei, cu sare, piper si condimentele cu gust de ciuperci. La urma adaugati marar si patrunjel tocat. Dupa ce a fiert limba, se curata de piele, se toaca o parte si se adauga la umplutura de ciuperci.

Incepeti sa aranjati pe platou \"ciupercutele\" din jumatati de rosii, putin scobite, cat sa intre piciorusul de castravete sau cartof fiert. Bulinutele albe sunt din smantana.

Jumatatile de rosii ramase de la ciupercute se scobesc si se pot umple cu ciuperci si limba tocata.

Sosul: galbenusul, mustarul si sarea se freaca cu un tel, adaugandu-se uleiul, zeama de lamaie si smantana.

Limba fiarta ramasa se taie felii. Se aranjeaza platoul incepand cu ciupercutele, foile de salata verde in care se pune umplutura de ciuperci cu limba, sos, felii de rosii si castraveti si feliile de limba rasol. Alaturi se pune sosul intr-un castronel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise