Limba rasol cu dovlecel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Limba rasol cu dovlecel

Ingrediente

  • 1 kg limba de porc
  • 1 dovlecel mai mare 650-700 g
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • 10 ml bulion
  • 50 g telina
  • 2-3 morcovi
  • cateva fire de patrunjel
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper, cimbru, 1 lingurta concentrat de ciuperci

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.

Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si telina intregi. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.

Intre timp curatati celelalte legume si zarzavaturi, dovlecelul se taie in doua pe lungime si scot semintele. Scoateti cotoarele ardeilor.

Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri ulei de masline si incepeti sa caliti legumele incepand cu felii de morcov, ceapa taiata pestisori, cubulete de ardei gras, putina verdeata tocata, sare, piper. Adaugati la urma rosia decojita.

Intr-o craticioara puneti o lingura de ulei de masline, adaugati dovlecelul taiati cubulete mai mari, concentratul de ciuperci iar dupa cateva minute turnati 2 polonice de zeama clocotita de la limba, adaugati si legumele calite si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 20-25 minute. Adaugati apoi faina desfacuta in bulion, smantana si putina apa, mai dati cateva clocote si condimentati cu cimbru, sare si piper daca mai trebuie, verdeata tocata.

Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii (o limba se poate pastra pentru supa).

Asezati feliile de limba pe platou, legumele si decorati cu verdeata si usturoi taiat feliute.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise