Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si patrunjelul/pastarnacul intregi si putina sare. Se mai lasa sa fiarba inca 30 minute la foc mic cu capac.
Pana fierbe limba, preparati sosul astfel:
Puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul, zeama de la 1/2 de lamaie, miezul de paine stors, uleiul, condimentati si mixati 15-20 secunde. Adaugati smantana sau iaurtul, dregeti gustul, dupa preferinta, cu zeama de lamaie, sare, piper, si amestecati usor cu o lingura. (vezi video)
Scoateti limba sa se racoreasca putin si curatati-o de piele, apoi taiati-o felii de 2-3 mm grosime.
Asezati pe marginea unui platou feliile de limba, turnati sosul in mijloc, garnisiti cu fasiute fine, subtiri de ardei rosu si verde, 1-2 felii de lamaie si masline, de la care ati scos samburii si le-ati taiat fasii.
Asezati pe farfurii felii de limba, sos din platou, masline si fasiute de ardei rosu si verde.
Pofta buna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii