In vasul in care veti fierbe Linguine ,punem intai sa fiarba morcoveii. Acest soi de morcovi fierb foarte repede ,gustul lor nu este diferit de al celor normali. In 6-8 minute au fiert , ii scoatem si ii punem de o parte .
Puneti Linguine in apa cu sare si un pic de lei(uleiul ajuta pastele la fiert pentru a nu se lasa la fundul vasului si a nu se lipii intre ele si vas).Timpul de fierbere este de 6-7 minute ,comform celor scrise pe ambalaj.Nu depasiti timpul , chiar daca par nefierte.Raman Al-dente,le simtim tari la dinte .
Intr-o tigaie punem uleiul la incins,punem ceapa si Shrimpsi, pentru cateva minute(am mai spus asta in alta reteta),ei sunt semipreparati.Peste 4-5 minute punem morcovei,cimbrul ,lasam la imprietenit cateva minute si apoi punem smantana.Potrivim cu sare si piper.
Scurgem Linguine , nu ii trecem in jet de apa, doar scursi .Le dam drumul peste minunea din tigaie ,nu va speriati ca este sos prea mult asa si trebuie.Linguine fiind Al-dente absorb tot sosul.Acesta este si secretul pentru un Linguine reusit.Punem capacul si lasam la odihnit , fara a fii tigaia pe foc ,pentru a se patrunde toate acele arome care ne imbata in timpul pregaturi acestui preparat.
Dupa 8-10 minute inlaturam capacul si v-om observa ca sosul a disparut . Acum este momentul sa atentam la acest minunat fel de paste cu creveti .
Poate fi servit ca antreu, fel principal,pranz sau cina.
Pofta buna si nu uitati de un pahar de vin alb sec .
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii