Varietatea de linte pe care o folosim ,recomanda sa spalam lintea si sa o punem a inmuiat ,in apa rece,12 ore,inainte de a o prepara.Vara va sfatuiesc sa introduceti lintea intr-un vas cu apa rece si sa le bagati la frigider,pt ca riscati sa fermenteze apa din cauza caldurii in contact cu lintea.
Intr-o oala destul de mare,puneti un pic de ulei de masline la incins si caliti ceapa,usturoiul,ardeii si morcovii ,toate taiate marunt,avand grija sa nu prinda culoare prea multa.Se adauga rondele de carnat afumat calindu-se si acesta cu restul ingredientelor.Se pune lintea peste acestea si se masoara 2,5 l de apa care se adauga in oala,impreuna cu cele 2 frunzulite de dafin si sare.
Timpul de fierbere variaza in functie de tipul de linte pe care-l folositi.
Poata sa fiarba de la 30 de minute la 1 h si jumatate,depinde de linte.Daca va plac mai zemoase mai puteti adauga un pic de apa,tinand cont de faptul ca lintea, dupa ce se raceste devine mai uscata.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii