Lintzer

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Lintzer

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 linguri de untura
  • 1/2 cana de zahar
  • sare
  • 1 borcan cu gem de 400 g
  • 1 plic praf de copt
  • 500g faina
  • esenta de rom si zahar pudra pentru ornat .

Mod de preparare

Intr-un bol ,se freaca ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul ,se adauga untura ,se omogenizeaza bine ,apoi faina se amesteca cu praful de copt si sarea ,si se adauga peste celelalte ingrediente .Se amesteca la inceput cu o lingura ,apoi se framanta cu mana un aluat nu foarte vartos [depinde de faina pe care o folositi ] eu am folosit grania pentru cozonac .Se tapeteaza o tava cu hartie de copt ,se ia mai mult de jumatate din aluat ,se intide usor cu degetele in tava, pe toata suprafata, dar nu se taseaza prea tare pentru ca devine pietros ,apoi se intinde gemul uniform in tava ,iar restul aluatului se da pe razatoare. Se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute la 170 de grade; cand este gata se pudreaza cu zahar si se portioneaza, dar abia dupa ce s-a racit .Recomand un gem mai acrisor .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise