Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta de de lipii fara gluten aveti nevoie doar da faina fara gluten, apa, sare, ulei de masline, sirop de agave, bicarbonat de sodiu .
  • o cana (aprox. 250 g) faina neagra fara gluten ( puteti sa folositi si faina de grau)
  • 4 linguri apa (daca mai este nevoie se mai adauga)
  • un varf de lingurita sare de mare sau de Himalaya
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • jumatate de lingurita sirop de agave
  • seminte crude de floarea soarelui
  • o lingura ulei de masline ( inca putin ulei pentru uns lipiile si tigaia)

Mod de preparare

Astazi voi coace mini lipii pentru a le servi cu salata de sfecla cu peste si hummus ...

Aceste lipii fara gluten se pot pregati simple, cu seminte crude de floarea soarelui, in sau susan facute la tigaie sunt extrem de usor de preparat si se pot servi ca atare sau alaturi de mancarea preferata (salate, hummus,vinete, crema de branza etc.)

Faina fara gluten, bicarbonatul, siropul de agave si sarea se pun intr-un castron.

Se amesteca, se adauga apa, lingura cu lingura, amestecandu-se continuu.

Aluatul trebuie sa fie elastic si usor de modelat. Daca este prea umed si lipicios, se mai adauga putina faina, iar daca este prea uscat si sfaramicios, se mai adauga putina apa pentru obtinerea consistentei aluatului pentru lipii.

Cand aluatul a capatat consistenta dorita se framanta cu mainile.

Se formeaza bile de aluat in functie de marimea dorita.

Se presara putina faina pe blatul de lucru.

Se ia cate o bila de aluat si folosind un facalet, se intinde aluatul dand o forma rotunda. Lipia trebuie sa aiba cam 3-4mm grosime. (Aluatul se poate intinde cu mare grija si cu mana - Fiecare bila se apasa cu grija pe ambele parti cu podul palmei dand forma rotunda lipiei).

Cand s-au intins toate lipiile, se ung cu putin ulei de masline si se presara peste ele seminte presandu-le usor cu palma.

Tigaia se pune la incins, pe foc mic spre mediu si se unge cu foarte putin ulei

Lipiile se tin la copt cca 2 minute pe fiecare parte, sau pana cand incep sa isi schimbe culoarea , sa se rumeneasca.

Eu am tinut aluatul jumatate de ora la frigider si au iesit niste lipiute delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise