autor:

murigneau

» » Supe de carne

Luscos

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
0,5 kg varza, 1 morcov, 1patrunjel, 1 ardei (dupa preferinta), 1 ceapa, 300 gr costita de porc ciolan dezosat, 1 foaie de dafin, cimbru, 2 linguri smantana, 1 lingura faina, 100 ml ulei, 150 ml bulion, sare ,piper, vegeta de legume, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

44 voturi

Mod de preparare


Se taie varza pe un platou de lemn.

Afumatura se taie bucati potrivite, ciolanul se poate taia si mai marunt cubulete dupa dorinta.

Se pune la fiert intr-o oala afumatura si varza cu o lingurita de sare. Dupa 45 minute se verifica si se mai sareaza dupa gust.

Se prepara rantas-ul astfel:

- intr-o cratita se pune uleiul, se incinge si se adauga ceapa taiata marunt;

- se prajeste ceapa pana devine sticloasa (atentie sa nu se arda);

- se adauga 2 linguri de faina alba si se amesteca, ca sa nu se ingroase se pune un polonic din fiertura de zeama;

- se mai pun 1-2 ligurite de boia dulce sau iute;

- se amesteca si se adauga zeama ca sa nu se prinda.

Rantasul se adauga in Luscos printr-o sita freacandu-se cu lingura de lemn si scufundandu-se in ciorba pana se dizolva tot. Ceapa care ramane in sita se arunca.

Se adauga bulionul si ardeiul taiat cubulete mici si se mai fierbe 15 minute.

Se serveste calda in ceaun cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Luscos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Luscos ardelenesc

Luscos ardelenesc

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi. Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    murigneau , 14 iunie 2019

    corect! 3-4 ardei iute :-))

  • Fara foto

    ionescu popescu , 12 iunie 2019

    inteleg ca reteta e ungureasca dar site-ul e romanesc asa ca se poate corecta si edita cu bunavointa...un ardeu?

  • Fara foto

    , 20 iulie 2014

    CORECT!

    • Fara foto

      Florin Marginean , 08 iulie 2014

      A MESTECÁ méstec tranz. 1) (alimente) A sfărâma cu dinții (în gură), înmuind cu salivă (pentru a înlesni înghițirea și digerarea). 2) A învârti în gură cu limba. ~ gumă. 3) (mai ales alimente) A mișca (cu o lingură) pentru a obține o masă omogenă sau pentru a nu se arde la foc. 4) fig. (mai ales acțiuni reprobabile) A pune la cale; a organiza pe ascuns; a urzi; a țese; a unelti; a coace. /

    • Fara foto

      Ionescu Radu , 10 mai 2014

      Se amesteca ...nu se mesteca...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      O bunatate !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Arata trasnet Felicitari!

    • ana

      ana (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      cred ca e gustoasa ,dar eu aici in israel nu am cimbru asa ca o sa fac fara cimbru si fara afumatura

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Hmm,ce bun este...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      O nebunie.......

    • Fara foto

      Adeana (Bucatar) , 21 decembrie 2009

      Este acelasi lucru cu Lucskos kaposzta? Am mai auzit de reteta asta, dar sub numele de mai sus..

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Bună reţetă!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Delicios

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Arata super bine....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

44 voturi

Ingrediente

  • 0,5 kg varza
  • 1 morcov
  • 1patrunjel
  • 1 ardei (dupa preferinta)
  • 1 ceapa
  • 300 gr costita de porc ciolan dezosat
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • 100 ml ulei
  • 150 ml bulion
  • sare ,piper
  • vegeta de legume
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

25 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

murigneau

corect! 3-4 ardei iute :-))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Supa din carne de oaie Supa din carne de oaie

Carnea de oaie se fierbe în apă puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie. Între timp legumele se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de sare. Intre

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste