Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru macaroane
  • -1 pachet de 1/2kg macaroane cellentani
  • -3 litrii apa de fiert macaroanele la care se adauga 1 lingura de sare si 3 linguri ulei de porumb
  • Pentru sos
  • -1kg morcovi curatati si taiati bucati mai mari
  • -1/2kg carne de vita ( taiata in bucati ca pentru tocana)
  • -2 cepe de marime medie taiate pestisori
  • -1/2lingurita piper proaspat macinat
  • -1/2lingurita ienibahar
  • -1 nucsoara
  • -3 linguri otet alb
  • -3-4 foi de dafin
  • -1/2 lingurita sare( sau dupa gust)
  • -1 lingurita 10 legume Deli’kat
  • -apa cat sa acopere carnea si zarzavatul
  • -4 linguri ulei de masline
  • -4 linguri ulei de porumb pentru rantas
  • -4 linguri de faina pentru rantas

Mod de preparare

Se incinge uleiul de masline intr-o oala de fiert subpresiune si se caleste 3-4 minute carne de vita pana isi schimba culoarea in roz.

Se adauga ceapa si se mai lasa la calit inca 3-4 minute.

Se adauga morcovii, condimentele,foile de dafin,otetul: se rade o nucsoara si se adauga apa fierbinte cat sa acopere carnea si zarzavatul.

Cand incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.

Se scot carnea si frunzele de dafin pe o farfurie.

Intr-o cratita se face un rantas din uleiul de porumb si faina si se subtiaza cu morcovii trecuti prin strecuratoarea de rosii si zeama in care au fiert.

Se adauga carnea si foile de dafin si se pune pe foc, amestecand mereu pana s-a ingrosat si a fiert faina.

Se serveste cu macaroanele cellentani fierte dupa instructiunile de pe pachet si trecute prin jet de apa rece si salata de sfecla sau muraturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise