Macarons cu ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Macarons cu ciocolata

Ingrediente

  • 225g zahar pudra
  • 20g cacao
  • 125g pudra migdale sau alune de padure
  • 100g albus (cca 3 oua)
  • 25g zahar
  • Crema:
  • 100g ciocolata amaruie
  • 140ml frisca lichida
  • 20g unt

Mod de preparare

Cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat vreodata, garantat. Nu doar ca se topesc in gura, dar sunt relativ simplu de facut, daca aveti rabdare sa ii pregatiti si aveti ingrediente de calitate, plus un cuptor care sa pastreze temperatura constanta.

Daca nu va plac migdalele, le puteti inlocui cu alune de padure, iar daca nu gasiti deja macinate, le puteti faramita cu ajutorul unei masini de macinat cafeaua, ideea este sa iasa o pudra fina precum faina. La inceput vi se vor parea relativ tari, dar dupa ce vor sta inchisi peste noapte, vor deveni atat de pufosi si aromati.

Pot spune ca sunt obsedata de acesti biscuiti, drept dovada, anul acesta cand am fost in Franta am incercat macarons din cel putin 3 bulangerii si cele mai bune mi s-au parut cele de la Mont Saint Michel. Cand am ajuns acasa, am gasit pe youtube un chef patissere Albarock care, pe langa alte minunatii, avea si o reteta pentru macarons. In sfarsit, mi-a iesit forma lor speciala, de asta sunt cea mai incantata. Apoi, crema de ciocolata este cea mai buna pe care am mancat-o vreodata, asta si datorita ciocolatii de buna calitate, Prestat, favorita mea. Le-am lasat la adapost, iar a doua zi cand le-am testat, a fost cea mai frumoasa surpriza si revelatie posibila: aveau un gust absolut divin, in sfarsit, dupa atatea incercari, am reusit sa obtin acelasi gust ca cel din Franta. Vi-i recomand din suflet, sunt absolut biscuitii mei preferati! Secretul e sa ii faceti cu dragoste;)

Mai multe detalii si trucuri despre macarons gasiti in revista aceasta: http://dessertsmagazine.com/desserts-magazine/issue2/#/64/

Se incalzeste cuptorul la 150 grade. Se tapeteaza o tava cu hartie.

Se pun zaharul, cacaoa si pudra de migdale in robot si se macina pana rezulta o pudra fina.

Se bat albusurile pana se intaresc apoi se adauga zaharul si se mai amesteca pana acesta se topeste. Se pun peste ingredientele uscate si se amesteca usor pana rezulta o pasta elastica.

Se spriteaza in tava, biscuiti de diametru 4-5 sau chiar mai mici, cu spatiu intre ei ca sa nu se lipeasca.

Se zvanta un pic sa iasa aerul si se lasa 15 minute sa se usuce.

Se baga in cuptor si se coc 15 minute pana se intaresc si se dezlipesc usor. Se lasa la racit pe hartie.

Pentru crema se fierbe frisca, se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecand bine pana se topeste, apoi untul.

Se lasa un pic sa se intareasca apoi se lipesc biscuitii cu crema la mijloc.

Se pastreaza peste noapte intr-o cutie inchisa, pentru a se inmuia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise