Ingrediente
Pentru macarons:, , * 90 g albus, * 70 g zahar tos, * 70 g faina de migdale, * 180 g zahar pudra, * colorant rosu (obtional), , Pentru crema de ciocolata:, , * 100 g ciocolata neagra, * 150 g smantana grasa
Dificultate: Medie | Timp: 1h 50 min
5 voturi
Mod de preparare
Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.
Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.
Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute .
Se adauga colorantul.
La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos.
Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat , iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari macaronsii.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete .
Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electric la 130 grade timp de 15 minute.
Se lasa cateva min sa se raceasca,apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.
Preparare crema de ciocolata:
Ciocolata se topeste pe baie de aburi.
Smantana se bate spuma tare cu putina zeama de lamaie , apoi se amesteca cu ciocolata topita si racita.
Se lipesc macaronsii cate doi cu crema de ciocolata .