autor:

SIMONA PATRAS

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Macarons cu jeleu de rodie

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 aprilie 2018

Ingrediente
Pentru macarons:, , * 90 g albus, * 70 g zahar tos, * 70 g faina de migdale, * 180 g zahar pudra, * 1 lingurita zeama de lamaie, , , Pentru jeleul de rodie:, , * 1 rodie, * 3 linguri zahar, * 1 lingurita agar agar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparare macarons:



Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.

Faina de migdale am obtinand-o macinand migdalele intregi intr-o rasnita.

Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma tare.

Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute .

La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos.

Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat , iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete .

Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electic la 130 grade timp de 15 minute .

Se lasa cateva minute sa se raceasca,apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.



Peparare jeleu de rodie:



Rodia se taie in jumatate, se desface si scot toate boabele.

Boabele obtinute se pun apoi intr-un vas mai inalt si se paseaza bine cu blenderul vertical.

Se strecoara sucul obtinut.

Se amesteca sucul de rodie cu zaharul si punem vasul pe foc mic.

Se adauga agar-agarul si se mai lasa sa fiarba 2 minute,apoi se lasa sa se raceasca.

Se lipesc macaronsii doi cate doi cu jeleu de rodie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons cu jeleu de rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Mai întâi de toate am frământat aluatul. Într-un castron încăpător

14 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Friptura frageda de miel la cuptor

Friptura frageda de miel la cuptor

Am ales aceasta friptura pentru Sarbatorile Pascale, pentru ca am mai incercat-o si a fost o fripturica

1 vot    0 comentarii
4h 15 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru macarons:
  • * 90 g albus
  • * 70 g zahar tos
  • * 70 g faina de migdale
  • * 180 g zahar pudra
  • * 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru jeleul de rodie:
  • * 1 rodie
  • * 3 linguri zahar
  • * 1 lingurita agar agar

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata