autor:

gicuta

» » Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2015

Ingrediente
4 buc.macrou, 3 rosii, 3 cepe, ½ capatana de usturoi, 1 lamaie intreaga (potrivita), zeama de la o lamaie, o lingura pasta de ardei, o frunza de dafin, busuioc uscat, o legatura patrunjel, sare, piper, 30 ml ulei, 100 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

62 voturi

Mod de preparare

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il saram si piperam si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel putin o jumatate de ora la frigider , apoi il punem la scurs si il uscam cu un prosop de bucatarie.

Sosul de rosii: Punem uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul tocat. Cand se inmoaie, punem rosiile decojite si taiate cubulete. Le calim impreuna 2-3 minute si adaugam pasta de ardei diluata in vinul alb. Punem frunza de dafin, busuiocul, sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care il vom transfera intr-o tava. Asezam pestele peste sos si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu. Cat pestele sta la cuptor nu trebuie intors, doar se pensuleaza din cand in cand cu sosul din tava. Il lasam la cuptor cca o ora si un sfert, pana se rumeneste frumos. Cu cinci minute inainte de a fi gata, adaugam feliile de lamaie si verdeata tocata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi. Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:) Se

43 voturi    16 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Peste cu sos de hrean si rosii

Peste cu sos de hrean si rosii

Se curata, se spala si se scurge bine pestele dupa care se sareaza, se condimenteaza cu piper si

7 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena , 23 februarie 2017

    Foarte buna reteta. Va recomand sa o gatiti cu incredere!!!

  • Loredana_Florea

    Loredana_Florea (Bucatar) , 13 decembrie 2015

    Foarte bun!

  • Fara foto

    Mari Neacsu , 28 noiembrie 2015

    este delicios....

    • Fara foto

      Gigi Predoiu , 27 noiembrie 2015

      Grozav!

    • Fara foto

      Georgeta Trascaoanu , 23 noiembrie 2015

      Multumesc pt reteta ! Felicitari

    • Fara foto

      Marcela Stanescu , 22 noiembrie 2015

      Simplu si rapid

    • Fara foto

      Tudor Mona Ileana , 21 noiembrie 2015

      O rețetă ușoară și gustoasă !

    • Fara foto

      Loredana Iftimie , 21 noiembrie 2015

      Foarte bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

62 voturi

Ingrediente

  • 4 buc.macrou
  • 3 rosii
  • 3 cepe
  • ½ capatana de usturoi
  • 1 lamaie intreaga (potrivita)
  • zeama de la o lamaie
  • o lingura pasta de ardei
  • o frunza de dafin
  • busuioc uscat
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 30 ml ulei
  • 100 ml vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Elena

Foarte buna reteta. Va recomand sa o gatiti cu incredere!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste prajit cu mamaliguta si mujdei