Macrou in 2 feluri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Macrou in 2 feluri

Ingrediente

  • Macrou congelat
  • Usturoi
  • Pătrunjel frunze
  • 1 lămâie
  • 1 bucăţică de ghimbir
  • condiment de peşte Kotanyi
  • sos de roşii
  • ulei

Mod de preparare

Se decongeleaza peştele şi se taie în bucăti potrivite. Se scurge de apă şi se zvăntă cu prosoape de hărtie.

Se sărează jumatate din peşte, se prăjeste în ulei, se scurge pe prosop de hartie, se pune într-un castron şi se toarnă sos de roşii imediat.

Sosul se face din roşii zdrobite sau bulion în care se adaugă usturoi şi ardei iute.

Cealaltă jumătate se pune în tava unsă cu ulei de măsline, astfel încât să nu se suprapună bucaţile , se presară condimentul peste peste, se rade ghimbirul peste tot, se adaugă apă căt sa fie la nivelul peştelui. Se pune în tavă la foc mediu. Se întorc bucătile o dată.

Când este aproape gata se adaugă o lingură de usturoi zdrobit şi se stoarce o jumătate de lamâie.

Când se opreşte focul, se stoarce cealaltă jumătate de lămâie şi se presară frunzele de pătrunjel tocat.

Reţeta a doua este mai dietetică pentru ca nu este prăjit si este fără sare. Din cauza condimentelor nu se simte lipsa de sare.

Se poate consuma rece sau cald, cu mămăligă sau nu.

Eu folosesc la prima reţetă Picarela, un sos pe care îl pregătesc vara pentru iarnă, special pentru aşa ceva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise