autor:

gicuta

» » Mancaruri cu peste

Macrou marinat la rece

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2016

Ingrediente
4 bucati macrou congelat(1,200 kg), 500 ml apa, 225ml otet, 100 ml ulei, 2 morcovi, 2 cepe mari, o lingurita piper boabe, 2 lingurite mustar boabe, 2 frunze dafin, o lingura sare de muraturi, o lingurita zahar, sare pt.sarat pestele(dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

26 voturi

Mod de preparare

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam,indepartam capetele,il spalam si il taiem rondele potivit de groase.Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider dupa o zi pe alta.
Pentru saramura: punem apa, otetul, uleiul ,zaharul si sarea intr-o craticioara la fiert. Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si lasam saramura la racit.
Spalam pestele de surplusul de sare si il lasam la scurs. .Morcovii ii curatam si ii taiem rondele iar ceapa solzisori.
Intr-un borcan care se inchide etans asezam pestele intercaland cu rondelele de morcov si ceapa.
Adaugam boabele de mustar si turnam saramura rece ,care trebuie sa acopere bine pestele .Inchidem borcanul si il punem in frigider.
Dupa o saptamana se poate consuma. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat la rece" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Merluciu cu ceapa

Merluciu cu ceapa

Ceapa tocata marunt,condimentata, se caleste in ulei,la care se adauga zeama de lamaie si morcovul.

1 vot    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Arroz de Lapas

Arroz de Lapas

Lapas(Patella) sunt din familia molustelor cu cochilia in forma de palarie "vietnamaza" si se gaseste

9 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

26 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati macrou congelat(1,200 kg)
  • 500 ml apa
  • 225ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • o lingurita piper boabe
  • 2 lingurite mustar boabe
  • 2 frunze dafin
  • o lingura sare de muraturi
  • o lingurita zahar
  • sare pt.sarat pestele(dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste (somn) la cuptor pe pat de legume