autor:

gicuta

» » Mancaruri cu peste

Macrou marinat la rece

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2016

Ingrediente
4 bucati macrou congelat(1,200 kg), 500 ml apa, 225ml otet, 100 ml ulei, 2 morcovi, 2 cepe mari, o lingurita piper boabe, 2 lingurite mustar boabe, 2 frunze dafin, o lingura sare de muraturi, o lingurita zahar, sare pt.sarat pestele(dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

39 voturi

Mod de preparare

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam,indepartam capetele,il spalam si il taiem rondele potivit de groase.Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider dupa o zi pe alta.
Pentru saramura: punem apa, otetul, uleiul ,zaharul si sarea intr-o craticioara la fiert. Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si lasam saramura la racit.
Spalam pestele de surplusul de sare si il lasam la scurs. .Morcovii ii curatam si ii taiem rondele iar ceapa solzisori.
Intr-un borcan care se inchide etans asezam pestele intercaland cu rondelele de morcov si ceapa.
Adaugam boabele de mustar si turnam saramura rece ,care trebuie sa acopere bine pestele .Inchidem borcanul si il punem in frigider.
Dupa o saptamana se poate consuma. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat la rece" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Maria Mocanu , 19 aprilie 2019

    Foarte bun,am preparat și eu, mulțumesc pentru rețetă.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

39 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati macrou congelat(1,200 kg)
  • 500 ml apa
  • 225ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • o lingurita piper boabe
  • 2 lingurite mustar boabe
  • 2 frunze dafin
  • o lingura sare de muraturi
  • o lingurita zahar
  • sare pt.sarat pestele(dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Maria Mocanu

Foarte bun,am preparat și eu, mulțumesc pentru rețetă.

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Rulouri de salau cu legume la cuptor