Macrou marinat la rece

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Macrou marinat la rece

Ingrediente

  • 4 bucati macrou congelat(1,200 kg)
  • 500 ml apa
  • 225ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • o lingurita piper boabe
  • 2 lingurite mustar boabe
  • 2 frunze dafin
  • o lingura sare de muraturi
  • o lingurita zahar
  • sare pt.sarat pestele(dupa gust)

Mod de preparare

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam,indepartam capetele,il spalam si il taiem rondele potivit de groase.Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider dupa o zi pe alta.

Pentru saramura: punem apa, otetul, uleiul ,zaharul si sarea intr-o craticioara la fiert. Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si lasam saramura la racit.

Spalam pestele de surplusul de sare si il lasam la scurs. .Morcovii ii curatam si ii taiem rondele iar ceapa solzisori.

Intr-un borcan care se inchide etans asezam pestele intercaland cu rondelele de morcov si ceapa.

Adaugam boabele de mustar si turnam saramura rece ,care trebuie sa acopere bine pestele .Inchidem borcanul si il punem in frigider.

Dupa o saptamana se poate consuma. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure