Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Ingrediente

  • Ingrediente peşte
  • - macrou, cât doriţi
  • - 700 grame de sare grunjoasă
  • - busuioc, mentă, piper verde
  • - câteva felioare de pomello
  • - câţiv căţei de usturoi
  • Ingrediente crochetele de cartofi
  • - trei-patru cartofi
  • - 200 de grame de brânză feta
  • - două ouă
  • - pătrunjel verde
  • - piper
  • - 200 grame de făină
  • - o căpăţână potirvită de usturoi
  • - o ceapă
  • Ingrediente sos
  • - o cutie de roşii în bulion
  • - doi-treia rdei kapia copţi
  • - 50 ml ulei de măsline
  • - o căpăţână de suturoi
  • - piper

Mod de preparare

Am ales aceste ingrediente pentru a-i da macroului o savoare aparte pe care numai citricele i-l pot da.

Gătesc adesea peşte cu citrice, nu neapărat cu lămâie.

Interesant mi se pare gustul pe care grapefruitul în dă peştelui de orice fel, mai ales grapefruitul roşu.

De data asta am încercat cu pomello.

Peştele curăţat şi spălat se umple cu un amestec de pomello tăiat cubuleţe, busuioc, mentă, piper verde şi câţiva căţei de usturoi.

Se aşază în tava în care am pus sarea grunjoasă şi se dă la cuptor.

Între timp, puteţi găti crochetele de cartofi.

Fierbeţi cartofii şi pasaţi-i ca pentru piure.

Amestecaţi-i cu brânza feta, albuşul unui ou, pătrunjel, piper, usturoi pisat. Prăjiţi uşor ceapa, fără s-o aduceţi în faza "aurie"; trebuie doar un pic prăjită. Amestecaţi-o cu pasta.

Din pasta astfel obţinută formaţi crochetele.

Daţi-le prin oul bătut împreună cu gălbenuşul primului ou, apoi prin făină.

Prăjiţi cu grijă crochetele, întorcându-le în uleiul încins.

Acum puteţi prepara sosul.

Amestecaţi roşiile mărunţite cu ardeii kapia copţi. Adăugaţi uleiul şi scadeţi pe fos mic, amestecând să nu se lipească.

Când începe să sfârâie, scoateţi de pe foc,a dăugaţi usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa.

Serviţi totul cald. E delicios. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise