Madeleine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Madeleine

Ingrediente

  • 250 gr.unt moale
  • 120 gr.zahar
  • un ou si 3 galbenușuri
  • 120 gr.amidon
  • 250 gr.făină și esență de vanilie

Mod de preparare

In primul rind dam drumul la cuptor sa aiba timp sa se incinga la 190”C si apoi pregatim tava de madeleine după cum urmează: ungem fiecare forma in parte cu unt moale si apoi tapetam cu făină și putem tava in frigider deoarece trebuie sa fie rece inainte de a aseza compozitia (pentru a nu se prinde si a-și păstra forma prajiturelele).

Se mixează foarte bine untul moale cu zaharul pina devine spumos, se adaugă esența de vanilie si apoi oul și pe rind fiecare galbenus. După incorporarea totala, adaugăm amidonul si făina si mixam pina avem o compozitie de consistența unei smantani groase.

Cu ajutorul unei lingurițe așezăm compozitie in forme (ca in foto) și dam la cuptor pentru aprox. 8-10 minute (trebuie urmarite sa fie foarte putin rumenite pe părti). Se scoate tava si se lasa la racit max. 5 minute, după care scoatem prajiturile din forma doar intorcind tava cu susul in jos si batind odata de masa ele vor cadea foarte usor..:). Apoi tapetam iar tava cu unt moale si făină si repetăm procedura ca prima oara pentru fiecare tura de madeleine. Mie mi-au iesit 3 ture a cite 12 bucați..:)

Sunt absolut senzational de fragede si merg perfect linga o cafea ori ceașcă cu ceai. Spor la prajiturit si ginduri de bine catre voi toti :*

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise