Madras de miel cu orez si chutney de mere cu menta

Carnea de miel o portionam, curatam ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Madras de miel cu orez si chutney de mere cu menta

Ingrediente

  • pentru curry
  • 750 g carne miel
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe verzi maruntite
  • 2 rosii mari( 4 rosii mici)
  • 400 ml lapte cocos
  • sare
  • pentru pasta picanta
  • 8 ardei mici rosii iuti( uscati)
  • 2 cm ghimbir
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita paprika
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 frunza dafin
  • 1 baton scortisoara
  • 5 cuisoare
  • chimen seminte
  • pentru chutney
  • 2 mere verzi
  • 1 ceapa verde
  • 1 leg menta verde
  • 1 cm ghimbir razuit
  • 100 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Carnea de miel o portionam, curatam ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Toate ingredientele de la pasta picanta, le punem intr-un blender si mixam pina se face o pasta. Daca vi se pare ca este prea groasa, adaugam putin ulei sau apa.

Punem uleiul de masline la incalzit, intr-o tigaie si adaugam ceapa tocata. O tragem la tigaie, pana capata o culoare spre galbui.

Adaugam pasta picanta, amestecam si lasam sa fiarba 10 minute, pana isi elibereaza toate aromele.

Adaugam apoi carnea de miel portionata si lasam sa fiarba cu o canita de apa, pana cand carnea este fiarta.

Adaugam rosiile taiate cuburi, sare si paprika.

Laptele de cocos, inainte de a-l desface, il agitam bine sa se amestece, apoi il punem peste carne si adaugam si o cana cu apa (aproximativ). Lasam sa dea cateva clocote la foc mic. Daca mai e cazul, asezonam.

Pregatim chutney-ul de mere cu menta. Tocam marunt menta si ceapa curatata. Merele le taiem cubulete mici, fara a indeparta coaja merelor.

Punem intr-un vas, merele, menta, zaharul( praf) ceapa si zeama de lamaie peste mere, sa nu se oxideze. Punem vasul pe foc si fierbem merele pina sunt gata. Daca trebuie, adaugam putina apa.

Cand toate sunt gata, putem monta Madras-ul pe farfurie, dupa imaginatie.

Daca aveti grija si micsorati putin cantitatea de ardei iute uscat, nu veti avea nici o problema sa aveti un curry reinventat in restaurantele englezesti.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise