autor:

Varadi Silvia

» » Sosuri

MAIONEZA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Ingrediente
1 catrof nu prea mare fiert, 1 ou intreg, 1 galbenus, 1 lingurita mustar, sare dupa gust, zeama de lamaie dupa gust, 300ml ulei de orez

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se fierbe cartoful in putina apa cu sare,apoi se piseaza bine ca pentru piure,se lasa sa se raceasa foarte bine.Se ia un vas mai adanc,se pune cartoful zdrobit,oul intreg,galbenusul,mustarul si sare dupa gust.Cu ajutorul mixerul se face maioneza adaugand treptat uleuil.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.
Se spune ca aceasta maioneza este mai dietetica,intrucat nu necesita folosirea de ulei prea mult,iar cartoful si albusul din ou o fac sa nu fie prea gretoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "MAIONEZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Anamaria Ivascan , 02 februarie 2015

    inca nu am testat-o dar sunt curioasa si cred ca este mai dietetca

  • Maria Deac , 17 decembrie 2014

    e foarte adevarat ...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2010

    Merita de incercat.Cred ca e mai usoara

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Bravo,daca poti sa o mananci facuta in casa,este si mai bine,dar eu merg pe varianta mea cu cea din comert,care mie personal nu imi face rau(cea germana la borcan).Cum mananc din cea facuta in casa,deja ficatul meu o ia razna.Felicitari,pentru modul de pregatire.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 catrof nu prea mare fiert
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • sare dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 300ml ulei de orez

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Merita de incercat.Cred ca e mai usoara

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Pasta de ardei