autor:

Daniela

» » Aperitive

Mamaliga cu brinza Focsani

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
malai grisat 1/2 kg, apa 2,8 l, sare 25 gr, crema Focsani 1/2 jg, cas de oaie razuit pentru deasupra

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se face o mamaliga molcuta, fiarta bine.

Intr-n vas ceramic, se pune un strat de brinza, unul de mamaliga iar unul de brinza si unul de mamaliga iar pe deasupra se presara cas de oaie razuit.

Se da la cuptor circa 15 minute, ca sa se rumeneasca putintel.

Mamaliga in straturi este obisnuita, neobisnuita e brinza crema Focsani care se gaseste numai in luna mai si cea autentica este de Napolact.

Ideal alaturi un pic de smintina sau o salata de rosii si castraveti!

Pofta buna sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu brinza Focsani" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii

  • Daniela Costandachi , 01 mai 2014

    scuze, mâncărurile

  • Daniela Costandachi , 24 februarie 2014

    una dintre mâncările mele preferate...

  • maria , 05 septembrie 2013

    Daca pui si jumari de slanina afumata si prajita pe deasupra este si mai buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Ai dreptate Daniela cu crema Focsani( eu am papat asa ceva si stiu ce gust are). Este nemaipomenita cu orice o mananci. Mai ai o portie de mamaliguta si pentru mine ?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Grozav...sper sa pot gusta si eu odata!

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Mai fratilor, daca v-a placut mamaliga mea de moldoveanca ce traieste de muuulti ani in Ardeal, haideti la Cluj la o mamaliguta ! Pentru voi o tupalesc cu un pic de slanina fripta, ca asa e originalul , doar pentru mine nu e voie la slanina !

    • maria mihalache , 28 mai 2010

      Branza de Focsani.............de unde sa o iau Danielooooooooooo.................mai bine vin la tine si imi dai o portie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Danieloooooooooooo ma omori ! ***** ti-am dat ca asa de fain arata mamaliga ta , ca tot stau su ma gandesc sa fac un schimb cu tine...eu iti dau niste cas proaspat de oaie, de la stana si tu imi dai un punm de branza Focsani !!! Numai cine nu a gustat-o nu stie ce pierde....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Danielaaaaa, da buna ai facut-o! Ne-ai pus pe jar, la treaba cu noi. Felicitari, arata minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Este intr-adevar o bunatate...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      si eu fac da pun si bacon foarte bun

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      O bunatate,Daniela ! Si eu fac aici,dar cu brizeturile de aici.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      O bunatate,ma inebunesti cu crema Focsani.Ce pacat ca la noi nu se gaseste.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Am sa fac si eu mamaliguta in straturi. mi-ai facut pofta.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Mamaliga cu branza "Focsani", adica moldoveneasca, cu branza crema "Napolact", adica ardeleneasca, lipseste invitatul din Muntenia ?? si putem dansa " Hoara unirii", tot suntem la Focsani ?, nu ?. Lasand gluma, cui nu-i place asa ceva ?, asa o bunatate ???,. Felicitari

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      e buna mamaliguta cu branza...si mie imi place

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • malai grisat 1/2 kg
  • apa 2,8 l
  • sare 25 gr
  • crema Focsani 1/2 jg
  • cas de oaie razuit pentru deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

27 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

maria

Daca pui si jumari de slanina afumata si prajita pe deasupra este si mai buna.

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu telemea