Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Ingrediente

  • 400 gr carnat de casa,
  • 400gr costita afumata de casa,
  • 350 gr caltabos afumat (nu recomad din magazin),
  • 20 gr branza iute de oaie (framintata cu sare toamna),
  • 0 lingura untura de porc,
  • 500 gr faina de malai,
  • sare, piper dupa gust.

Mod de preparare

Reteta e foarte veche o reteta 100% taraneasca si normal naturala. Denumirea ei originala este:
INTINSOARE DE CALBAS CU CARNAT SI COASTE DE PORC.
Se fierbe carnatul si coastele in apa cam 30 min.Dupa ce sa-u fiert se prajesc in o lingura de untura de porc ,cand au prins o culoare aurie se adauga caltabosul desfacut de pielita se mai prajesc inpreuna cam 5 6 minute.Se pune la fiert apa (3 cani) intun ceaun cu o lingura de sare, cand fierbe apa se pune o mana de faina de malai si se lasa sa fiarba cam 10 min(pana incepe sa se ingroase. Se ia cu un polonic partea mai subtire (denumire originala SIR) si se toarna peste caltabosul fiebinte pana se omogenizeaza, cam 3 4 polonice. Cand icepe sa fiarba se adauga branza iute de oaie dupa gust. La mamaliga se mai adauga faina se mai lasa sa fiarba facandu-e o mamaliga vartoasa ardeleneasca. Se serveste cu castraveti murati si normal fiind o reteta ardeleneasca nu trebuie sa lipseaca un pahar de tuica (jinars) de pruna care sa aiba cel putin 54 gr. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise