MAMALIGUTA CU BRANZA SI CU OCHIURI

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
MAMALIGUTA CU BRANZA SI CU OCHIURI

Ingrediente

  • 300 g malai
  • 300 g telemea
  • 100 g unt
  • 100 g smantana
  • 4 oua
  • 10 g sare

Mod de preparare

Telemeaua se rade si se amasteca pana la omogenizare cu 50gr smantana, 50gr unt si 2 oua. Se pune la fiert 1 litru de apa cu putina sare. Cand clocoteste se pune malaiul in ploaie si se amesteca continuu. Dupa circa 10 minute se ia de pe foc. Se unge o tava sau un vas jena cu restul de unt, se pune un strat de mamaliguta apoi un strat de branza, iar mamaliguta, branza si un ultim strat de mamaliguta sa se formeze 3 straturi mamaliguta si 2 straturi branza. Deasupra cu un polonic se formeaza o adancitura si se adauga celelalte 2 oua, dupa care se introduc la cuptor pana se fac ouale ochiuri. Tava se scoate din cuptor, compozitia se portioneaza sa vina cate un ou la portie, iar deasupra se orneaza cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise