autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Ingrediente
•150 gr faina de malai, •1 lingurita sare, Pentru sosul de ciuperci, •1 lingura ulei de masline, •2 catei de usturoi, tocati mare, •500 gr mix de ciuperci, taiate in bucati groase, •1 cub ciuperci dizolvat in 30 ml apa calda, •1 conserva mica (aprox.70gr) piure de rosii, •1 lingurita cimbru uscat, •30 ml vin rosu, •30 m coniac, •sare si piper negru, •frunzulite de patrunjel, pentru orant

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

23 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc potrivit.Se adauga usturoiul si se caleste putin, apoi se adauga ciupercile si se calesc 10 minute, pana cand s-au inmuiat.
2. Se adauga in tigaie, cubul ciuperci cu 30 ml apa, piureul de rosii, cimbrul, vinul si coniacul.Se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe acoperit la foc mic 10 minute.
3. Intre timp de prepara mamaliguta.Se pun 750 ml apa si 1 lingurita sare intr-o oala si se da in clocot.Se pune faina de malai in ploaie , amestecand continuu si se fierbe pana se ingroasa.
4. Se aranjeaza mamaliguta pe 2 farfurii, se pune alaturi sosul de ciuperci si se orneaza cu frunzulite de patrunjel.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Elena Ostache , 12 martie 2015

    super gustoasa

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O reteta de nota 10 !

    • m.byanca , 01 februarie 2010

      este fooarte bun,am facut si eu azi

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Delicios

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Asa fac si eu aceasta reteta.Nu am pus niciodata coniac,doar atat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

23 voturi

Ingrediente

  • •150 gr faina de malai
  • •1 lingurita sare
  • Pentru sosul de ciuperci
  • •1 lingura ulei de masline
  • •2 catei de usturoi
  • tocati mare
  • •500 gr mix de ciuperci
  • taiate in bucati groase
  • •1 cub ciuperci dizolvat in 30 ml apa calda
  • •1 conserva mica (aprox.70gr) piure de rosii
  • •1 lingurita cimbru uscat
  • •30 ml vin rosu
  • •30 m coniac
  • •sare si piper negru
  • •frunzulite de patrunjel
  • pentru orant

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
CHIFTELE DIN CARNE MARINATE