Mancare de bame

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr bame curatate
  • 2 cepe (rosii,de apa)mari taiate felii
  • 3-4 cateii de usturoi
  • 3 rosii mari coapte ,date pe razatoarea mica
  • 2 rosii mari taiate felioare
  • 1 legatura de patrunjel tocat,foarte marunt
  • 1 ceasca cu otet de mere
  • 1 ceasca ulei (din samburi de struguri)
  • 1 ceasca de apa
  • 2 lingurite vegeta fara sare (plafar bio)
  • 1/2 lingurita piper roz proaspat macinat
  • 1 lingurita de zahar brun

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente.Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 minute) , adaugam rosiile date prin razatoarea mica, sarea, piperul si o lingurita cu zahar.Lasam sa fiarba,la foc mic, cam 5 minute. Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presaram patrunjelul,nu se mai amesteca cu lingura dupa ce am pus patrunjelul si asezam si feliile de rosie, le presaram cu sare ,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa. Fierbem,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. Din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.Ca sa nu se prinda mancarea,o putem baga la cuptor.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise