autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu carne

Mancare de brozbe

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2014

Ingrediente
brozbe - napi (pot fi inlocuiti cu sfecla rosie), un ciolan sau carne de porc, faina, ulei, piper si sare dupa gust, smantana (pentru servire)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata brozbele de coaja si se rad pe razatoarea de mere.



Se calesc impreuna cu putina ceapa.



Peste brozbele rase se adauga apoi un ciolan crud sau carne de porc si se caleste impreuna pana se inmoaie carnea.



Se presara cu faina ca la ciuspais, adaugandu-se in mancare dupa gust putin piper macinat si se mai lasa pe foc aproximativ 10 minute.



Secretul bucatarului:

Pentru o culoare placuta a mancarii si avand in vedere ca napii se gasesc mai greu, in prepararea ”Mancarii de brozbe” se poate folosi sfecla rosie in loc de napi; mancarea va avea o culoare foarte ”apetisanta” insa va pastra gustul dulceag ca si in cazul in care ar fi fost folositi napi.



Mod de servire:

In mancarea gata preparata, cand este servita se mai poate adauga smantana, pentru un gust dulce-acrisor.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya.



Reteta veche din Banat “Mancare de brozbe” este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac (www.istoriabanatului.wordpress.com) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de brozbe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Claudia Dumitrascu , 08 octombrie 2014

    cred ca poate fi inlocuita carnea de porc si cu cea de vita sau pui,nu?

  • Angelica Iriza Sticlet , 09 septembrie 2014

    cine imi spune ce sunt brozbele?

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 28 august 2014

    parca lipseste ceva in reteta -nu se adauga putina apa -lipsesc date-se pot completa?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • brozbe - napi (pot fi inlocuiti cu sfecla rosie)
  • un ciolan sau carne de porc
  • faina
  • ulei
  • piper si sare dupa gust
  • smantana (pentru servire)

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

10 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

parca lipseste ceva in reteta -nu se adauga putina apa -lipsesc date-se pot completa?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de fasole verde