Ingrediente
400 g cartofi noi, , 4 oua, , 2 fire ceapa verde, , 2 fire usturoi verde, , patrunjel verde, , 150 ml smantana 12 %, , 250 ml iaurt degresat 0,1%, , 1 lingurita mustar, , otet, , sare, , piper
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
4 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam smantana cu iaurtul si mustarul, apoi asezonam.
Ceapa verde si usturoiul le tocam marunt si le punem intr-o cratita nonaderenta, impreuna cu cartofii.
Rasturnam peste ele amestecul de smantana cu iaurt si lasam sa dea cateva clocote, sa se ingroase putin sosul.
Adaugam deasupra patrunjelul verde tocat.
Intre timp am pregatit ouale romanesti( poșate). Luam o oala in care am pus apa la fiert, cu putin otet. Cand a inceput sa fiarba, spargem ouale si le punem intr-un polonic, sa nu se imprastie albusul.
Cam în 3 minute avem un ou mediu,in functie de preferinta, decideti cat lasati oul în apa. Scoatem ouale, dar daca nu vi se pare ca sunt destul de facute, le mai lasati cateva secunde in apa cu otet.
Daca nu vreti sa le faceti in polonic , le puteti pune intr-o punga de nailon legata .
Servim cartofii, cu sos alaturi, si cate un ou romanesc.Deasupra mai putem presara patrunjel verde.
Pofta mare sa aveti !