Spalam crenvurstii, ii stergem cu un prosop curat si ii taiem pe lungime, dar numai partea de mijloc, lasand cele doua capete intregi. Taiem cascavalul felii cu grosime de apr. 3-4 mm si in fiecare crenvurst sau polonez asezam cate-o felie de cascaval.
Curatam si spalam cartofii, iar dupa aceea ii taiem cubulete.Curatam cepele si cateii de usturoi, ii taiem marunt si ii calim un pic in cele 3 linguri de ulei. Adaugam cartofii, condimentam cu sare si piper si adaugam atata apa incat cartofii sa acopere cartofii. Fierbem mancarea pana cand cartofii sunt fierti.
Calim faina in putin ulei, si o amestecam treptat cu un polonic din zeama de la cartofi, iar dupa aceea adaugam acest amestec la cartofii fierti. Mai lasam mancarea sa fiarba 1-2 minute, dupa care o luam de pe foc si ulterior adaugam smantana, otetul si tarhonul. Cu acestea nu mai trebuie fiert deloc!
Pentru crenvurstii impanati amestecam batem ouale si amestecam pesmetul cu patrunjelul maruntit. Tavalim crenvurstii umpluti mai intai in faina, apoi in oua si pesmet si ii prajim in ulei. Cand sunt gata, se scot pe un servetel care sa absoarbe uleiul in exces.
Se vor servi fierbinte, cu mancarea de cartofi.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii