Mancare de cartofi cu tarhon si crenvursti impanati

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Mancare de cartofi cu tarhon si crenvursti impanati

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 persoane:
  • Pentru mancarea de cartofi:
  • - 750 g cartofi
  • - 2 cepe
  • - 3 catei de usturoi
  • - 3 linguri ulei
  • - 1 lingura faina
  • - 3 linguri smantana
  • - 2-3 linguri otet
  • - sare, piper, tarhon, dupa gust
  • Pentru crenvurstii impanati:
  • - 6 perechi de crenvursti sau polonez (eu am folosit polonez pentru ca e mai gros si nu se rupe atat de usor)
  • - 400 g cascaval
  • - 3 linguri faina
  • - 100 g pesmet
  • - 4 oua
  • - 1 lingura patrunjel maruntit
  • - ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spalam crenvurstii, ii stergem cu un prosop curat si ii taiem pe lungime, dar numai partea de mijloc, lasand cele doua capete intregi. Taiem cascavalul felii cu grosime de apr. 3-4 mm si in fiecare crenvurst sau polonez asezam cate-o felie de cascaval.

Curatam si spalam cartofii, iar dupa aceea ii taiem cubulete.Curatam cepele si cateii de usturoi, ii taiem marunt si ii calim un pic in cele 3 linguri de ulei. Adaugam cartofii, condimentam cu sare si piper si adaugam atata apa incat cartofii sa acopere cartofii. Fierbem mancarea pana cand cartofii sunt fierti.

Calim faina in putin ulei, si o amestecam treptat cu un polonic din zeama de la cartofi, iar dupa aceea adaugam acest amestec la cartofii fierti. Mai lasam mancarea sa fiarba 1-2 minute, dupa care o luam de pe foc si ulterior adaugam smantana, otetul si tarhonul. Cu acestea nu mai trebuie fiert deloc!

Pentru crenvurstii impanati amestecam batem ouale si amestecam pesmetul cu patrunjelul maruntit. Tavalim crenvurstii umpluti mai intai in faina, apoi in oua si pesmet si ii prajim in ulei. Cand sunt gata, se scot pe un servetel care sa absoarbe uleiul in exces.

Se vor servi fierbinte, cu mancarea de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise