Mancare de linte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mancare de linte

Ingrediente

  • 250 gr linte neagra sau verde
  • ½ kg carne de porc cu putina grasime, pui sau vita (daca n-o faceti de post)
  • 2 cubulete slanina afumata (daca n-o faceti de post)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 capia
  • 1 kg rosii
  • Condimente: 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita curry, ½ lingurita curcuma, piper, vegeta, sare

Mod de preparare

Calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului, ardeiul capia si morcovul ras fin calindu-le pe fiecare. Adaugam carnea si slanina iar la urma lintea. Mai lasam cateva minute la calit, apoi adaugam apa fierbinte cat sa acopere lintea.

Fata de lintea rosie acest tip de linte fierbe mai greu asa ca o puteti pune la inmuiat lintea in apa fierbinte cu cateva ore inainte de pregatire. Se acopera cu capac si dupa ce a fiert lintea adaugam rosiile pasate, condimentele si o parte din patrunjelul tocat. Potrivim de sare, inchidem focul, mai punem patrunjel si acoperim.

Daca o faceti fara carnita puneti mai multe legume si verdeata, vom avea o mancarica gustoasa de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise