Ingrediente
200 g linte verde uscata, , 1 ceapa mica (tocata), , 1 catel de usturoi (tocata), , 1 rosie, decojita si taiata cubulete, , 1 lingurita de ulei, , 100 ml bulion, , 1 morcov (ras fin), , zeama de la o jumatate de lamaie, , sare, piper, , ierburi aromatice (am pus cimbru si oregano)
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
5 voturi
Mod de preparare
Apoi se adauga lintea fiarta in prealabil timp de 15 minute si scursa de apa in care a fiert. Se pun boabele fierte de linte peste sosul obtinut anterior, zeama de lamaie, sare, piper si se seteaza functia STEW din meniul Multicooker. Se seteaza timpul pentru 30 de minute, se mai adauga apa daca nu este suficient sos si se apasa pe START pentru a incepe gatirea propriu-zisa. Mai amestecati din cand in cand si verificati sa aiba sos suficient.
Dupa ce s-au scurs 30 de minute, se pun ierburile aromatice (preferabil proaspete), mancarea de linte este gata, plina de savoare si delicioasa. Mai lasati putin (5 minute) in Multicooker-ul acoperit ca sa prinda aromele ierburilor.
Delicios, sanatos si de post :)
Gustos.ro a testat si alte retete la aparatul Philips Multicooker. Poti citi aici impresiile noastre.