Mâncare de mazăre verde

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Mâncare de mazăre verde

Ingrediente

  • Mazăre verde proaspătă sau congelată 400 g
  • Apă cât acoperă bine mazărea
  • Sare jumătate linguriţă (rasă)
  • Făină 2 linguri rase
  • Ulei 2/4 linguri
  • Mărar 1/2 legături

Mod de preparare

Într-un vas se pune la fiert mazărea verde, apă cât să o acopere bine şi sarea. Se lasă la fiert acoperită cu capac între 20 şi 40 minute în total (depinde de cât de calitativă este mazărea). Între timp într-un vas separat se pune uleiul şi făina, se omogenizează şi se lasă să dea o undă (nu lăsaţi să se prăjească făina!) după care se toarnă peste mazăre şi se amestecă, verificându-se permanent să nu se prindă. Mărarul spălat bine şi tocat se adaugă compoziţiei şi se mai lasă pe foc 10/15 minute. Se poate servi fără pâine şi fără carne fiindcă este extrem de gustoasă, dar se potriveşte bine cu muşchi slab de porc făcut tip gril şi eventual trecut printr-o undă de ulei. Cu cât produsul de carne este mai aromat (condimente, sare, usturoi etc.) cu atât gustul minunat de mazăre verde cu mărar se pierde. Mazărea ideală pentru acest preparat este din soiul foarte timpuriu (mai/iunie), cu bobul mare, foarte moale şi dulce, preparată imediat după despuiere. În unele zone ţăranii spun acestui soi „mazăre ţucără” (din germană zucker – zahăr). Bobul proaspăt trebuie „să se topească în gură” dacă este consumat chiar şi în stare crudă. Fiindcă acest fel de mazăre este aproape imposibil de găsit pe piaţă recomand mazărea congelată pe care o puteţi testa prin ...încercări repetate. Sunt câteva produse congelate acceptabile bobul fiind potrivit de moale şi de dulce eu remarcând relativ recent „Bunătăţi de la bunica”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise