Într-un vas se pune la fiert mazărea verde, apă cât să o acopere bine şi sarea. Se lasă la fiert acoperită cu capac între 20 şi 40 minute în total (depinde de cât de calitativă este mazărea). Între timp într-un vas separat se pune uleiul şi făina, se omogenizează şi se lasă să dea o undă (nu lăsaţi să se prăjească făina!) după care se toarnă peste mazăre şi se amestecă, verificându-se permanent să nu se prindă. Mărarul spălat bine şi tocat se adaugă compoziţiei şi se mai lasă pe foc 10/15 minute. Se poate servi fără pâine şi fără carne fiindcă este extrem de gustoasă, dar se potriveşte bine cu muşchi slab de porc făcut tip gril şi eventual trecut printr-o undă de ulei. Cu cât produsul de carne este mai aromat (condimente, sare, usturoi etc.) cu atât gustul minunat de mazăre verde cu mărar se pierde. Mazărea ideală pentru acest preparat este din soiul foarte timpuriu (mai/iunie), cu bobul mare, foarte moale şi dulce, preparată imediat după despuiere. În unele zone ţăranii spun acestui soi „mazăre ţucără” (din germană zucker – zahăr). Bobul proaspăt trebuie „să se topească în gură” dacă este consumat chiar şi în stare crudă. Fiindcă acest fel de mazăre este aproape imposibil de găsit pe piaţă recomand mazărea congelată pe care o puteţi testa prin ...încercări repetate. Sunt câteva produse congelate acceptabile bobul fiind potrivit de moale şi de dulce eu remarcând relativ recent „Bunătăţi de la bunica”.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii