Mancare de morcovi sote

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mancare de morcovi sote

Ingrediente

  • 400 g morcovi
  • 30 g unt
  • 1 lingură de ulei
  • 2 linguri zahăr
  • 1 vârf de cuţit chilli
  • 1 lingură de făină
  • smântână sau iaurt grecesc pentru servit - opţional.

Mod de preparare

Spălăm morcovii, îi curăţăm de coajă cu un cuţit sau chiar cu o spălătoare de vase de sârmă, îi clătim bine şi apoi, după ce s-au scurs, îi tăiem bastonaşe de 2-3 cm sau chiar mai lungi puţin.

Într-o cratiţă punem untul la topit la foc mic, adăugăm morcovii şi lăsăm să se călească puţin până îşi schimbă culoarea, presărăm sare, apoi adăugăm aproximativ 200 de apă fierbinte peste ei şi îi lăsăm să fiarbă sub capac până se înmoaie.

Separat, într-o tigaie, amestecăm o lingură de făină cu una de zahăr şi lăsăm pe foc mic până devin uşor brune, adăugăm uleiul şi lăsăm puţin la călit până devin o pastă maronie, după care adăugăm 200 ml de apă fierbinte şi lăsăm să fiarbă până se dizolvă toate cocoloaşele de zahăr şi făină caramelizate. Când e gata, turnăm conţinutul peste morcovi, punem chilli şi încă o lingură de zahăr şi lăsăm să fiarbă împreună încă 10-15 minute la foc mic până se îngroaşă puţin.

Se serveşte simplă, cu smântână adăugată sau iaurt grecesc, care îi dă şi o tentă puţin acră.

Dacă dorim, mai putem adăuga în mâncare şi puţin mărar verde sau pătrunjel verde când e aproape gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise