Mancare de naut cu legume si perisoare

Mancare de naut cu legume si perisoare. Baconul fara soric, taiat cubulete il prajim in 2-3 linguri ulei de masline. Cand a prins putina culoare adaugam ceapa taiata marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mancare de naut cu legume si perisoare

Ingrediente

  • 1 borcan naut
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa rosie
  • 6 rosii
  • cateva frunze de marar
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • 150 gr bacon
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cescuta mica de apa
  • Pentru perisoare:
  • 350 gr pulpa de porc
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou
  • frunze proaspete de patrunjel

Mod de preparare

Baconul fara soric, taiat cubulete il prajim in 2-3 linguri ulei de masline. Cand a prins putina culoare adaugam ceapa taiata marunt. Lasam sa se caleasca impreuna pana ceapa se inmoaie, aproximativ 2 minute. Spalam celelalte legume, vanata, dovlecelul si rosiile, taiem vanata si dovlecelul cu tot cu coaja in cuburi cam de aceeasi marime. Le adaugam la prajeala de ceapa si bacon si le calim la foc iute miscand din cand in cand din tigaie. Daca uleiul a fost absorbit in totaliate de vanata, care este ca un burete asupra uleiului, mai adaugam 2-3 linguri de ulei de masline pentru a evita arderea cepei si a baconului. Continuam prajirea inca 2-3 minute. Adaugam rosiile taiate cuburi de marime potrivita, sare si piper. Amestecam si lasam inca 2 minute la foc iute. La final adaugam mararul si apa. Punem amestecul de legume intr-un vas termorezistent, adaugam nautul scurs de ap0a si amestecam putin.

Pentru perisoare: spalam carnea si o taiem cuburi. O tocam la masina de tocat carne sau o maruntim la robotul de bucatarie. Adaugam sare si piper, oul si frunze taiate marunt de patrunjel. Amestecam bine compozitia si cu mainile formam periosare.

Cu o lingura facem o gropita in amestecul de legume din tava, iar in mijloc punem cate o perisoara. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 190 grade pentru 25-30 minute. Se serveste mancarea calda cu paine de casa. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise