autor:

Rita Ilieș

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mâncare de năut cu pui și stafide

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Ingrediente
250 g năut, două pulpe inferioare de pui, 5 linguri cu pastă de ardei ( eu am folosit pastă făcută în casă ), un morcov mic, o ceapă potrivită, o mână de arpagic roșu, o mână de stafide, o linguriță de zahăr brun, sare roz de Himalaya, peperoncino în ulei de măsline

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru începu am pus năutul la fiert în apă cu un praf de sare.
Am tras la tigaie pulpele împreună cu zahărul brun pentru a se rumeni ușor. Nu îndepărtăm pielea deoarece va înlocui adaosul de grăsime. Le-am acoperit cu două linguri din pasta de ardei.
Am adăugat ceapa și morcovii tăiați felii, apoi arpagicul și stafidele. Am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă la temperatură mică, în suc propriu. Completați cu puțină apă dacă este nevoie.
Am adăugat năutul fiert pe jumătate peste pulpele din tigaie. Am păstrat și apa în care a fiert acesta și am mai lăsat la foc potrivit cca. 15 minute.
Când năutul s-a fiert complet am adăugat restul de pastă de ardei. Am potrivit gustul cu sare și am așezat totul pe două farfurii acoperind fiecare pulpă de pui cu peperoncino în ulei de măsline.
Am servit cu biscuiți integrali nesărați.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de năut cu pui și stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu sfecla la cuptor.

Cartofi cu sfecla la cuptor.

1)Cartofii _ ii lasam cu coaja ,ii spalam si uscam. Sfecla _ o spalam , ii taiem codita

13 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca cu vinete

Zacusca cu vinete

Coacem ardei,gogosari ,capia si vinetele.Le curatim de coaja si ii dam prin masina de tocat.Curatim

16 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 g năut
  • două pulpe inferioare de pui
  • 5 linguri cu pastă de ardei ( eu am folosit pastă făcută în casă )
  • un morcov mic
  • o ceapă potrivită
  • o mână de arpagic roșu
  • o mână de stafide
  • o linguriță de zahăr brun
  • sare roz de Himalaya
  • peperoncino în ulei de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

15 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate

Se spala conopida si broccoli si se desfac si buchetele mici. Punem apoi conopida si broccoli la steamer pentru 5 minute sau in apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume si pui la cuptor