Mancare de prune

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Mancare de prune

Ingrediente

  • 1/2 kg prune uscate
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 3-4 cani de apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Am pus prunele in apa cateva ore. Intr-o craticioara am caramelizat 4-5 linguri de zahar impreuna cu 2 linguri de ulei.

Luam cratita de pe foc si adaugam apa putin cate putin amestecand in continuu.

Punem din nou cratita pe foc.

Cand da in clocot adaugam prunele si lasam sa fiarba 30 de minute.

Amestecam amidonul cu 2 linguri de apa, apoi il adaugam peste prune. Adaugam si zaharul vanilat.

Daca dorim mancarea mai dulce mai adaugam zahar. Mai lasam sa fiarba 15-20 minute, apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise