Mancare de stevie cu orez si leurda

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mancare de stevie cu orez si leurda

Ingrediente

  • •4 legături de ștevie proaspătă
  • •1 legătură de leurdă
  • •3-4 fire ceapă verde
  • •2 buc. ceapă albă
  • •2 buc. ceapă roșie
  • •1 morcov ras
  • •3-4 linguri pastă de roșii
  • •1 ceașcă orez (cca. 100 gr)
  • •5-6 linguri de ulei
  • •½ legătură mărar verde
  • •½ legătură leuștean verde
  • •sare (după gust)

Mod de preparare

-Se alege ștevia, se păstrează numai frunzele sănatoase, se înlătură codițele groase și se spală în cât mai multe ape.

-Se pune pe foc un vas mai mare cu apă, iar când apa clocotește se introduce ștevia care se opărește cca. 2-3 minute.

-Ștevia opărită se scoate într-o sită și se lasă la scurs, iar apa în care a fiert se păstrează.

-Între timp se pregătesc celelalte ingrediente, respectiv, se curăță și se spală legumele, ceapa și verdețurile proaspete se taie mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică.

-Când ștevia s-a răcorit suficient cât să fie manevrabilă și este scursă, se mărunțește după preferință. (Eu am tăiat-o mărunt, în franjuri).

-În vasul de gătit se pun ceapa, leurda (se mai opresc câteva fire proaspete) și morcovul, pregătite anterior, împreună cu uleiul și se lasă la foc potrivit câteva minute să se soteze, până când ceapă începe să se înmoaie puțin.

-Când ceapa s-a înmuiat se adaugă ștevia și se lasă câteva minute pe foc, amestecând din când în când, până se călește și aceasta.

-Peste ceapă și ștevie se adaugă orezul spălat în prealabil, se amestecă, se sărează după gust, iar când a scăzut toată zeama se adaugă puțin câte puțin, pe măsură ce mâncarea fierbe, din apa caldă în care a fost opărită ștevia.

-Când orezul este fiert se adaugă pasta de roșii și se continuă până când mâncare clocotește de 2-3 ori. Mâncarea de ștevie este gata când toate ingredientele sunt fierte și aceasta a scăzut suficient.

-Când mâncarea este gata, se potrivește de sare după gust și se adaugă verdeața (mărar, leuștean și cele câteva fire de leurdă oprite) tocată mărunt.

-Mâncarea de ștevie cu orez și leurdă se sevește după preferință, atât caldă cât și rece, simplă, cu ceapă verde și usturoi, sau alături de salata preferată de primăvară.

Poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise