-se spala si se taie prazul in rodele
-se curata si se spala telina
-se pune in cratita prazul si telina taiata in felii si frunzele si radacina
-se acopera cu apa pana la jumatate sise adauga o ceasca mica de ulei( sau grasimea vegetala)
-se adauga cubul de carne(daca doriti)
-se pune sare si piper dupa gust si se fierb cu capac la un foc redus pana se patrund cu furculita
-la acest punct nu se amesteca cu lingura deoarece se vor sfarama cilindrurile de praz si isi pierd aspectul
-se trag de pe foc si se pregateste oul ,se bate spuma se adauga zeama de la lamaia(1/2 numai)se pune putin din zeama mancarii in oul batut ,se amesteca si se toarna compozitia peste mancarica amestecand prin miscari in cerc a cratitei sa se duca oul peste toata mancarica
-se serveste cu branza si paine proaspata
P.S. cine doreste pote sa foloseasca carne de porc pe care a fier-o inainte si urmeza reteta mea in zeama de carne in loc de apa si carne in loc de cubul de carne
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii