6211
retete

Alte sectiuni
  • Aripioare delicioase usor de preparat

    Intr-o punga zip se amesteca ketchup, sos de soia,ulei, boia dulce afumata, piper si usturoi pudra. Se introduc aripioarele in punga si se maseaza bine cu sosul format. Se dau la frigider minim 2 ore. Se transfera aripioarele intr-o tava de copt mai

    0 comentarii

  • Prepelita cu unt aromat

    Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor. Pregatim untul aromat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru, rozmarin, coaja de la jumatate de lamaie, zeama de la jumatate

    0 comentarii

  • Supa de naut cu varza creata si chorizo

    Salamul (sau carnatii) il taiem rondele si il injumatatim, apoi il prajim putin ca sa isi dezvolte aroma. In oala de supa punem rosiile,, nautul bine scurs, varza taiata marunt, salamul prajit, chilli si apa necesara, apoi lasam sa fiarba. Este gata

    0 comentarii

  • Pilaf uzbec - Plov cu sofran

    Punem un ceaun (vas) de tuci pe foc si topim untura in care prajim cuburile de carne, pana se rumenesc frumos pe toate partile. Adaugam ceapa tocata si amestecam, lasand sa fiarba cateva minute pina cand taiem morcovii julienne. Ii adaugam 1/2 peste

    0 comentarii

  • Ciorba de aripioare, cu spanac verde

    Se pun la fiert in cca 3-4 l de apa cu un praf de sare, aripioarele curatate si spalate, pana da in primele clocote cand spumam cu o spumiera toata spuma facuta, pana ramane supa clara. Intre timp, curatam si spalam zarzavatul, ceapa se taie marunt, ardeiul,

    0 comentarii

  • Bors de peste

    Pestele se curata bine de solzi, de intestine si branhiile de la cap. Se spala bine, se sareaza si se lasa pana cand zarzavatul din ciorba este fiert. Se fierbe zarzavatul taiat cubulete mici sau dat pe razatoare si ceapa taiata marunt, in apa cu sare.

    0 comentarii

  • Zama de pastai cu afumatura

    Fasolea se curata si se taie sau rupe in bucati. Oasele afumate se desfac in bucati si se spala. Se pun la fiert in apa. Adunam toata spuma pe care o face carnea. Adaugam la fiert si fasolea. Legumele se curata si se taie foarte marunt in cubulete. Intr-o

    0 comentarii

  • Rata cu legume la cuptor

    Avand o rata de curte, am zis ca cel mai bine ar fi sa o gatesc cu legume la cuptor, pentru ca varza cu rata am gatit mai des. Carnea de rata, mai ales cea de curte, are nevoie de un timp mai mare pana se gateste, cum zicem noi "fierbe mai greu"

    0 comentarii

  • Supa de rata cu legume

    De cate ori gatesc mancare cu rata, intodeauna fac si o supa sau o ciorba, folosind aripile si spinarea, tinind cont ca ratusca este destul de grea si grasuta. Asa ca am folosit aripile, spinarea, copanelele si gatul, pentru a obtine o supa delicioasa. Mai

    0 comentarii

  • Rulada de curcan cu legume

    Am portionat pieptul de curcan, astfel incat sa obtin o bucata subtire si lată pentru a putea fi rulata, apoi l-am batut cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Am condimentat pieptul, apoi am distribuit legumele congelate si am rulat. Am infipt din loc

    0 comentarii

  • Ciorba de perisoare

    Tocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40 minute. Intre timp, pregatim perisoarele. Eu am folosit

    0 comentarii

  • Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

    Se spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana). Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca toate la un loc apoi se ung bucatile de carne cu acesta. Se pun bucatile de carne in

    0 comentarii

  • Ciorba de cartofi cu kaizer afumat

    Se curata morcovul si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si jumatate se taie marunt, jumatate ramane intreaga. Se curata si pastarnacul si se taie in doua. Intr-o oala se pune uleiul sa se incinga apoi se adauga morcovul taiat. Se lasa la calit

    0 comentarii

  • Specialitate de pui umplut cu hribi si mozzarella

    In primul rand pregatim puiul, il curatam, il jumulim de eventualele pene mai mari sau mai mici ramase (daca este cazul il putem parli la flacara aragazului), eu inlatur pielea de la gat in exces, tartita si varfurile aripilor. Spalat bine la interior

    0 comentarii

  • Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

    In oala in care urmeaza sa facem supa, se pun uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele(morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se calesc legumelele pentru 2-3 minute, se adauga supa de pui si

    0 comentarii

  • Tocana de cocosei americani

    Se portioneaza cocoseii si se pun la fiert cu apa; se adauga cartofii taiati cuburi, gogonelele tocate, morcovii tocati rondele, ceapa tocata marunt, telina cuburi, ardeii cubulete, sare, ierburi aromate, foi de dafin si se fierb la foc potrivit cu capac

    0 comentarii

  • Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

    Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa. Adaugam ciupercile taiate felii nu foarte subtiri si lasam sa se caleasca alte 5-7 minute. Spalam orezul in cateva ape si-l adaugam in craticioara in care am calit

    0 comentarii

  • Curcan in sos de rosii, cu cuscus aromat

    Fierbem carnea de curcan in apa cu sare. Dupa ce este fiarta, o scoatem si o lasam sa se racoreasca. Punem supa sa mai dea un clocot, oprim focul, adaugam cuscus-ul si acoperim. Dupa 5-10 minute, amestecam cuscus-ul cu leurda si un praf de curcuma. Calim

    0 comentarii

  • Supa de aripioare cu legume, dreasa cu ou

    Se spala aripioarele si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce dau in clocot aripioarele, se aduna spuma cu supiera. Se spala, se curata si se taie marunt morcovul, pastarnacul, telina, prazul si ardeiul gras si se adauga la supa. Se lasa pe foc pana

    0 comentarii

  • Piept de rata cu legume

    Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei; se cresteaza pielea doar cat are grasime, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza cu partea pe care este grasimea intr-o tigaie rece care se pune pe un foc mediu cate 8 minute pe fiecare parte.

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.