6017
retete

Alte sectiuni
  • Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopida

    Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa. Cu ajutorul unei pensule, ungem bine cotletul cu aceasta marinada, il acoperin si il tinem 24 de ore la rece in frigider, la marinat. Punem pe coastele iesite folie

    0 comentarii

  • Friptura pomana porcului

    Pentru un prânz în familie, am pregătit carne de porc în stil “pomana porcului” cu mămăliguţă şi gogoşari cu varză roşie şi conopidă. Mod de preparare: Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite

    0 comentarii

  • Tarte de Craciun

    Zilele trecute am pregătiti câteva tarte umplute cu amestec de carne aşa cum îl fac pentru cârnaţi, cu usturoi şi cimbru. Mirosea tare frumos în casă! Mod de preparare: Se amestecă, într-un castron, carnea tocată

    0 comentarii

  • Varza cu carne de pui, la cuptor

    Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru gatit, se toaca varza marunt si se freaca cu sare. Eu dupa acest proces o si storc bine de zeama (nu mai ai asa

    0 comentarii

  • Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

    Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o oala de 5 litri, apa cu copanele si aripioarele de pui alaturi dar si un praf de sare. Se amesteca din cand in cand,

    2 comentarii

  • Friptura de curcan cu legume si sos de rosii

    Se spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin ulei. Se lasa la rece in jur de o jumatate de ora (se poate

    0 comentarii

  • Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

    Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura excesul de apa de pe macrou, folosind servetele de hartie absorbanta. Se condimenteaza macroul cu sare si piper. Se introduce in interiorul bucatilor de

    0 comentarii

  • Escalop de porc cu ciuperci de padure

    Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele, pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte. Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenește ușor într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline cca. 3 minute, se

    0 comentarii

  • Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

    Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la o lamaie si scortisoara . Se maseaza bine puiul cu amestecul rezultat. Intr-o tava non aderenta, se asaza puiul, iar in

    0 comentarii

  • Platou mixt cu friptura si legume

    Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti şi ardei copţi :) Coşuleţul este din napolitană şi e decorativ doar, întrucât se înmoaie de la

    2 comentarii

  • Pulpe la cuptor cu usturoi

    Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete, vinul, apa si cateiii de usturoi curatati, lasati intregi si putina sare. Se acopera tava cu folie de aluminiu si

    0 comentarii

  • Stufat de vita

    Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul, amestecam, apoi adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si foaia de dafin. Lasam la calit pana ceapa se inmoaie bine

    0 comentarii

  • Ciorba de pui

    Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Se mai amesteca din cand in cand in ciorba, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de oala. Cand

    4 comentarii

  • Salata de conopida cu carne de curcan

    Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi. Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim. Presaram

    1 comentariu

  • Gulas

    Carnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa. Boiaua o amestecam cu otetul de vin alb si le punem in oala. Punem

    0 comentarii

  • Placinta cu carne

    Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei, laptele dulce caldut, oul si se face un aluat suficient de tare, dupa care se da la frigider pana cand se pregateste

    0 comentarii

  • Supa de porumbei

    Se pun porumbeii la fiert, cu apa si putina sare, se adauga peste ei, ardeii tocati, morcovii rondele, dovlecelul tocat marunt, ceapa tocata si se fierbe totul la foc potrivit. Se curata patlagelele de pielite, se toaca cuburi si se pun la fiert in alta

    0 comentarii

  • Pui Puttanesca

    Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram calda. In uleiul ramas, punem ceapa si, cand este calita, adaugam rosiile taiate in jumatate, pasta de tomate si supa

    0 comentarii

  • Parjolute de curcan in sos de rosii

    Se portioneaza carnea, se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne. Se adauga ouale, painea muiata in apa si scursa, sarea, piperul macinat, se omogenizeaza bine si se fac parjolute rotunde in podul palmei, care se pun pe un platou.   In

    0 comentarii

  • Bors de varza cu rata

    Se portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare; se adauga toate legumele tocate, mai putin leusteanul si se fierb la foc mic cu putina sare, pana se patrund si se intrepatrund gusturile, se adauga sucul de rosii,

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: