6068
retete

Alte sectiuni
  • Rulada de miel umpluta cu legume

    Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si putina apa, se pune carnea de miel in marinata si se lasa cel putin 6 ore la rece. Legumele curatate si spalate se toaca

    0 comentarii

  • Coronita de miel umpluta

    Coasta de miel se curata de pielita, iar deasupra se indeparteaza carnea de pe os cu ajutorul unui cutit foarte ascutit cam 1 -2 cm. Se spala bucata de coaste, se sterge cu prosop absorbant. Coasta de miel se pune intr-o marinata obtinuta sin vinul alb,

    0 comentarii

  • Drob de miel in foietaj

    Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute. Separat punem la fiert in apa cu sare morcovii curatati. Punem la fiert si cele doua oua. Dupa ce au fiert maruntaiele se lasa sa

    0 comentarii

  • Friptura de iepure cu legume la cuptor

    Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga carnea de iepure, vinul, cimbrul proaspat, sarea si piperul , putina apa si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade

    0 comentarii

  • Friptura de miel

    ?ira spin?rii se cur??? ?i se a?az? într-un vas înc?p?tor, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, sl?nina, usturoiul ?i ceapa ?i pune peste carne, dac? nu se acoper? pe deplin, se mai adaug? ap?, cât s?

    0 comentarii

  • Ciorba dulce de miel

    După ce au stat la marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 35, semiacoperit, la foc mediu.

    0 comentarii

  • Drob de miel altfel

    Partea cea mai grea este să transezi mielul și să reușești să ridici carnea de pe coaste fără să o rupi. Între timp se pun la fiert măruntaiele de miel. Se toacă mărunt, se adaugă verdeturile tocate mărunt. Se asezonează de sare.

    0 comentarii

  • Ciorba de miel

    Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde, se lasa sa fiarba doua trei clocote, apoi cu o lingura, se ia spuma de deasupra si se arunca. Se pun radacinoasele tocate marunt, ceapa tocata,mixul de gogosari, o lingura de sare rasa, cartofii

    0 comentarii

  • Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

    Carnea se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime. Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati

    0 comentarii

  • Placinta taraneasca

    Pentru aluat: se da margarina rece pe razuitoare, se amesteca impreuna cu putina faină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu făină şi se frământă bine, eu am nevoie de 450 g făină cu tot cu frământat.

    1 comentariu

  • Coaste de miel cu legume la CrockPot

    Legumele se curăță și se taie în bucăți mari. Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așază într-un vas ceramic, intercalându-se cu legumele. Se stropesc cu ulei de măsline, se adaugă mirodeniile

    0 comentarii

  • Bors cu carne de miel

    Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi

    0 comentarii

  • Carpaccio de caracatita

    Se spala si se curata tentaculele, apoi se frig pe gratar circa 5 minute pe fiecare parte si se lasa sa se racoreasca. Intre timp, se curata usturoiul si se zdrobeste. Tentaculele se taie feliute de grosime medie. Intr-o tigaie se topeste untul la foc

    0 comentarii

  • Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb

    Crestam pielea de pe pieptul de rata. Asezam in tigaia incinsa cu pielea pentru inceput. Lasam 10 min pana cand se topeste bine toata grasimea. Scurgem intr-un bol grasimea rezultata si intoarcem bucata de carne invers si o mai lasam inca 10 min. Dupa

    0 comentarii

  • Piept de gasca cu sos de portocale

    Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea fideluta. Daca dorim putem pune peste varza 1 pahar de vin, sare si piper si lasam sa se gateasca. Intre timp va scadea aproape tot lichidul. Pieptul de

    0 comentarii

  • Supa crema de somon

    Curatam legumele, apoi cartofii, prazul si tulpina apio le taiem cubulete, iar morcovul rondele. Indepartam cotorul si semintele ardeilor copti si ii taiem fasii. Intr-o oala incapatoare punem prazul la calit si dupa 2-3 minute, apio si morcovul. Dupa

    0 comentarii

  • Barcute inamorate

    Se spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete, apoi se taie pe lung,in 2 jumatati egale. Se indepartea miezul cu samburi, ajutandu-ne de o lingurita, fara a ajunge in capete. Se sareaza si se asaza una langa alta in tava tapetata cu

    0 comentarii

  • Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

    Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca un pic, apoi il scurgem si il trecem sub jet de apa rece si il lasam la scurs, apoi il tocam cu un cutit, maruntind

    0 comentarii

  • Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

    Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza si fiecare bucata se umple cu o bucata de kaizer apoi se ruleaza si se aseaza intre ciocanele.Cartofii se curata si

    0 comentarii

  • Salata Boeuf

    Cartofii se spală în coajă și se pun la la fiert, apoi carnea și legumele, spălate, se pun la fiert cu vegeta. După ce fierb și se pun la răcit, toate se amestecă într-un castron cu mazăre. Castraveții se lasă la scurs, după ce

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: