6017
retete

Alte sectiuni
  • Cartofi Dauphinoise cu piept de pui si hribi

    Se curata si se spala cartofii si morcovii. Se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare, timp de 10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Se caleste ceapa curata si taiata julien, in uleiul de masline. Se adauga pieptul de pui taiat fasii si

    0 comentarii

  • Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

    Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama de lamaie, uleiul, se amesteca totul bine, se acopera cu folie alimentara, apoi se lasa la frigider cateva ore, dar ideal

    0 comentarii

  • Mancare de praz cu limba si masline

    Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa. Se caleste la foc mic pana se evaporă apa. Se adaugă ardeiul tocat si prazul taiat putin mai mare (1-2cm). Se adaugă

    0 comentarii

  • Varza a la Cluj (cu varza dulce)

    Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des). Eu prefer sa o fac cu varza dulce pentru ca nu imi place foarte tare varza murata in aceasta combinatie. Se curata varza de primele frunze,

    4 comentarii

  • Ardei umpluti cu carne de porc

    Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin la foc mic. Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu orezul. Intr-un bol se pune carnea tocata impreuna cu orezul

    1 comentariu

  • Shaorma cu tortilla si salata

    Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2 lingurita de paprica dulce, 1/2 lingurita de ardei iute cayene, putin curcuma, putin cardomon,sare si foarte putin piper

    0 comentarii

  • Ciorba de miel ardeleneasca

    Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul si am strecurat supa. Cand am putut sa lucrez cu carnea, am ales-o de oase ca sa imi ramana in ciorba doar carne. Am

    0 comentarii

  • Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

    Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec din crupe (adica pe intelesul tuturor faina de porumb macinata mai mare, orez, ceapa tocata si jumari). Taiem jumarile

    0 comentarii

  • Ciulama de pui cu ciuperci

    In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se pune ceapa taiata marunt, usturoiul de asemenea, ciupercile bine spalate si taiate daca sunt mari; dupa ce a scazut apa

    0 comentarii

  • Kabsa- mancare traditionala din bucataria Arabiei Saudite

    Si la acest fel de mancare o sa facem o mica introducere. Kabsa este de o mancare care se pregateste cel mai mult in Arabia Saudita, unde multi o socotesc ca fiind mancarea lor traditionala, dar o vom gasi si in restul tarilor din golf, unii spun ca ar

    2 comentarii

  • Mansaf - mancare traditionala iordaniana

    Mai intai facem o mica introducere, ca sa va facem cunoscut ce este acest "mansaf" si cand se serveste, aici sau in alte tari arabe."Mansaf "se gateste la evenimente deosebite si la adunari mari: nunti, zile de sarbatoare musulmane,praznice...etc.

    0 comentarii

  • Pulpe de pui cu sos de ton, cartofi taranesti si salata de rosii

    Pulpele de pui se clatesc in apa rece, se zvanta cu un prosop de bucatarie din hartie si se condimenteaza pe ambele parti si se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa cu ulei de masline, 3-4 min pe fiecare parte. Se scot si se invelesc in

    0 comentarii

  • Mancarica de vara cu copanele

    Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate, le taiem fasii lungi si grosute, le punem in alta craticioara cu putin unt, adaugam pulpele putin parpalite si rosiile

    3 comentarii

  • Ficatei de pui cu mazare

    Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se rumenesc, se adauga ceapa maruntita, usturoiul tocat fin si mazarea scursa si se soteaza. Se adauga apa fiarta si se

    0 comentarii

  • Piept de pui tailandez

    Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai e nevoie,sosul de soia, legumele iar dupa 15 min. se opreste focul. Se pune intr-un vas pe foc apa si sare,cand clocoteste

    0 comentarii

  • Dovlecei umpluti-reteta tipica de la noi din Augsburg

    Dovleceii se taie in doua dealungul, se curata de seminte cu o lingurita, o jumatate si umple cu sunca afumata rulata sul si cascaval de vaca sul, cealalta si unge cu pasta de rosii. Dovleceii se impreunaza si de invelesc cu kaiser care se prinde cu scobitori,

    0 comentarii

  • Cartofi taranesti

    Se curăță, se spală legumele. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg. Ceapa și gogoșarul se taie rondele. Se

    1 comentariu

  • Pui la cuptor pe pat de legume

    Aceasta mâncare este de sezon, după cum vedeți, sunt majoritatea legumelor pe care le găsim momentan pe piață, carnea de pui fiind mult mai usoara. Si acum sa trecem la modul de preparare. Puiul, după ce l-am spălat bine, il frecam cu putina

    0 comentarii

  • Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

    Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la cuptor fie la ceaun, la foc mai iute, dar in ambele modalitati, vom obtine acelasi rezultat. Dupa cum vedeti si din ingredientele

    0 comentarii

  • Linte verde cu lamaie si carne de porc

    Lintea se clateste in apa rece, apoi se fierbe in apa cu sare. Se curata si se taie ceapa, rosiile, usturoiul. Se calesc in putin ulei, se adauga si carnea cuburi si se inabusa pe foc, adaugand din cand in cand, apa calda. Cand sunt gata, se amesteca

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: