6068
retete

Alte sectiuni
  • Timbale de fasole si spuma de sunca

    Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie, se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea pastai in apa cu sare, se scurge si se trece sub jet

    2 comentarii

  • Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

    Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul verde il tocam marunt, il adaugam peste carne si tot acum adaugam si mustarul. Amestecam bine toate ingredientele. Umplutura: Cascavalul

    0 comentarii

  • Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci

    Untul se freaca spuma. Se adauga restul ingredientelor si se freaca pana la omogenizare. Compozitia se da deoparte si ne ocupam de pieptul de pui. Pieptul de pui se condimenteaza si se pune pe grill, dupa care se trage in tigaie cu 2-3 linguri de sos

    0 comentarii

  • Tarta de primavara

    Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se amestecă bine, apoi se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu făină

    3 comentarii

  • Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

    Se curata ardeiul spalat de cotoare si samburi. Carnea tocata se amesteca cu o lingura cu orezul, morcovii si radacina de patrunjel, sare, condimente, verdeata tocata fin, ouale si un pic de ulei. Se umple fiecare ardei (pentru a reusi sa umplem ardeii

    0 comentarii

  • Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porc

    Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, dar nu foarte bine fierti, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca, apoi se dau prin razatoarea mare. Cartofii razuiti se amesteca cu o lingura de ulei de masline, sare, galbenusul de ou, se condimenteaza si

    0 comentarii

  • Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

    Se curata ceapa si se taie marunt, ciupercile curatate si spalate se taie in bucati mai mari (ciupercute mai mici taiate cu tot cu piciorus in feliute mai groase) si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, se sareaza si condimenteaza dupa gust si

    0 comentarii

  • Pizza cu cascaval

    Se framanta un aluat din faina si apa calduta in care am dizolvat drojdia si sarea si am pus si o lingura de ulei de masline. Se intinde cu un sucitor in foaie de 0,5 cm grpsime, de dimesiunea formei in care coacem pizza. Se unge forma cu un pic de ulei, 

    0 comentarii

  • Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

    Preparam legumele in aspic, astfel, in apa clocotita cu sare fierbem legumele congelate 10 minute, apoi le strecuram si le trecem sub jet de apa rece. Se scurg bine, apoi se da cu un praf de sare, se adauga sucul de lamaie, ulei de masline, cateva rondele

    0 comentarii

  • Rata pe mix de varza

    Se fierbe rata, fiind crescuta la curte este mai tare carnea; dupa ce a fiert, se scoate si se lasa deoparte fara sa se arunce apa de la fiert. Intr-un vas cu ulei, pe foc, se pune ceapa taiata julien, morcovul ras, iar dupa ce a capatat un aspect sticlos,

    0 comentarii

  • Creier pane

    Creierul se opareste 3 min, in apa cu putina sare si otet, se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte. In trei boluri se pune faina, pesmetul si ouale batute cu sare, piper, usturoiul foarte bine pisat si putin cimbru. Se trece fiecare bucata de creier

    1 comentariu

  • Sarmale cu varza dulce in vas de lut

    Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii, dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine. Intr-un

    0 comentarii

  • Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin

    Amestecam intr-un bol usturoiul dat prin presa cu sarea, boiaua, piperul, ulei si condimentele cu cafea, pana se omogenizeaza. Ungem coastele cu acest amestec, cu o pensula, punem coastele la rece, acoperite pentru macar o ora. Punem apoi coastele intr-un

    0 comentarii

  • Toba

    Intr-o oala adaugam apa, sare, boabe de piper, foaie de dafin, adaugam ingredientele (curatate, spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie. Vom scoate ficatul si limba mai devreme decat soricul,

    0 comentarii

  • Parjolute moldovenesti in sos, cu garnitura de piure de cartofi

    Parjoalele moldovenesti, sunt de fapt chiftelute obisnuite din carne tocata, care au tot o forma rotunda, de fapt difera de la o bucatareasa la alta. Dupa ce carnea a fost curatata de pielite si eventual zgarciuri se toaca la masina de carne de doua ori

    1 comentariu

  • Traistutele lui Craciun

    Se framanta un aluat elastic din faina, ou, sare, amestecul de condimente si legumele deshidratate. Se imparte in 4 bucati care se intind cu sucitorul in discuri subtiri cu diametrul de cca 25 cm. Se curata ceapa si se taie marunt, ardeiul se taie cubulete,

    0 comentarii

  • Cartofi umpluti cu branza si piept de pui afumat

    Se fierb cartofii in apa cu sare, cca. 13 minute, sa nu fie foarte fierti, apoi se lasa sa se raceasca bine si se taie pe lung, in jumatati egale care apoi se scobesc cu o lingurita, lasand cca 0,5 cm, grosimea peretilor cartofilor. Se stropesc in interiorul

    0 comentarii

  • Rulouri din pulpe de pui cu prosciutto si patrunjel verde

    Pulpele spalate si zvantate se subtiaza cu lama unui cutit, se condimenteaza si se sareaza. Peste fiecare se asaza cate un strat de prosciuttto si se da 30 de minute la rece. Patrunjelul spalat si zvantat se toaca marunt, apoi se da la blender cu un praf

    0 comentarii

  • Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

    Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper. Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust. Morcovul

    1 comentariu

  • Raci de Dunare fierti

    Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inante cu apa rece (se trec in sita sub jet de apa rece de mai multe ori, pentru a indeparta urmele de mal si resturi vegetale de pe burta

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: