6287
retete

Alte sectiuni
  • Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

    In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam

    0 comentarii

  • Ciorba radauteana cu muschi de porc

    Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa dea in 2-3 clocote dupa care scurgem apa in care a fiert si se adauga 3-4 l de apa rece cu o lingurita de sare si se pune

    0 comentarii

  • Muschiulet impletit (cu pesto si rosii uscate)

    Este o reteta usoara, chiar daca migaloasa. Merita insa efortul dat fiind aspectul, gustul si aprecierea celor dragi. Muschiuletul il speli si il tai pe lungime in 3, astfel incat sa ramana prins la un capat. Rosiile le hidratezi putin in ulei de masline. Cureti

    0 comentarii

  • Ciorba ardeleneasca de perisoare

    Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data rezulta retete deosebite. Si cum iarna ne tenteaza mancarurile calde si condimentate, am trecut la treaba. Pentru inceput speli bine

    0 comentarii

  • Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

    Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece, le vom amesteca impreuna, si vom obtine o compozitie sub forma unor firimituri. Vom adauga oul rece si incepem sa framantam,

    0 comentarii

  • Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

    Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce, busuioc, cimbru, sare si piper. In acest amestec de codimente punem bucatile

    2 comentarii

  • Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

    Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete. Pastarnacul il curatam si il taiem cat mai marunt, rosiile decojite le tocam. Spalam

    0 comentarii

  • Cotlete inabusite in unt, cu vin marsala, rosii cherry si usturoi

    Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde in fibra lor si le va fragezi. Se pun pun cotletele impreuna cu usturoiul nedecojit si rosiile cherry la prajit in tigaie. Se

    0 comentarii

  • Ciorba deasa de legume cu pui si taietei din omleta

    Se spala pieptul de pui, se taie cubulete si se pune fiert cu putina sare. Dupa ce a dat in clocot, se aduna spuma cu supiera. Se spala, se curata si se taie marunt morcovul, pastarnacul, telina, prazul si ardeiul gras si se adauga la supa. Se lasa pe

    0 comentarii

  • Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel

    Cotletele se spala si se zvanta, apoi se face un locas cu un cutit ascutit, in partea superioara pe mijlocul laturii cu carne, fara a taia lateralele cotletelor, taietura dusa cu grija pana la os (portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru

    0 comentarii

  • Ciorba de burta

    Intr-o oala de 5L se pune burta la fiert in apa rece. Cand se porneste la fiert, se adauga in oala legumele curatate si taiate in doua, ceapa( intreaga, curatata de coaja) si ardeiul. Se lasa sa fiarba la foc mic cam 45 minute,in functie de cat de bine

    0 comentarii

  • Crispy de pui cu mix de salata

    Pieptul de pui il feliezi transversal in portii groase de 1,5-2 cm. Presari putina sare. Amesteci iaurtul cu oregano si boia. Zdrobesti fulgii de porumb cat mai marunt. Eu i-am pus intr-o punga si am dat cu sucitorul peste ei. Tavalesti pieptul prin

    0 comentarii

  • Cuiburi de cartofi umpluti cu piept de pui si branza brie

    Se spala foarte bine cartofii, se inteapa pe o parte cu furculita, se presara un strop de sare si se coc la cuptor la 180 grade C, timp de 35-40 de minute, in functie de cat de mari sunt cartofii. Se taie cubulete mici pieptul de pui, se caleste in putin

    0 comentarii

  • Piept de pui in sos de portocale

    Se sareaza bucatile de piept de pui si se pun in tigaia incinsa in care s-a pus o bucatica de unt; se prajesc bucatile de piept pana se rumenesc. Se taie portocalele in jumatati si se stoarce zeama in tigaie peste carne, se taie lamaia in doua si se stoarce

    0 comentarii

  • Bors cu pui de tara

    Se portioneaza puiul si se pune la fiert cu apa, se lasa sa traga un clocot, dupa care se ia spuma cu o lingura, fiind pui de tara nu este necesar sa se arunce prima apa, nu este crescut cu concentrate si nici cu medicamente, deci este pui sanatos. Dupa

    0 comentarii

  • Ciorba ardeleneasca de oase afumate

    Se spala bine oaselele afumate si se pun la fiert . Dupa ce au fiert oasele in prima apa, se indeparteaza spuma, se scurg si se pun iar la fiert in apa curata. Se toaca ceapa marunt, se da morcovul pe razatoare si se adauga impreuna cu orezul la fiert. Se

    0 comentarii

  • Aripioare delicioase usor de preparat

    Intr-o punga zip se amesteca ketchup, sos de soia,ulei, boia dulce afumata, piper si usturoi pudra. Se introduc aripioarele in punga si se maseaza bine cu sosul format. Se dau la frigider minim 2 ore. Se transfera aripioarele intr-o tava de copt mai

    0 comentarii

  • Prepelita cu unt aromat

    Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor. Pregatim untul aromat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru, rozmarin, coaja de la jumatate de lamaie, zeama de la jumatate

    0 comentarii

  • Supa de naut cu varza creata si chorizo

    Salamul (sau carnatii) il taiem rondele si il injumatatim, apoi il prajim putin ca sa isi dezvolte aroma. In oala de supa punem rosiile,, nautul bine scurs, varza taiata marunt, salamul prajit, chilli si apa necesara, apoi lasam sa fiarba. Este gata

    0 comentarii

  • Pilaf uzbec - Plov cu sofran

    Punem un ceaun (vas) de tuci pe foc si topim untura in care prajim cuburile de carne, pana se rumenesc frumos pe toate partile. Adaugam ceapa tocata si amestecam, lasand sa fiarba cateva minute pina cand taiem morcovii julienne. Ii adaugam 1/2 peste

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.