4084
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Curcan in sos de rosii, cu cuscus aromat

    Fierbem carnea de curcan in apa cu sare. Dupa ce este fiarta, o scoatem si o lasam sa se racoreasca. Punem supa sa mai dea un clocot, oprim focul, adaugam cuscus-ul si acoperim. Dupa 5-10 minute, amestecam cuscus-ul cu leurda si un praf de curcuma. Calim

    0 comentarii

  • Supa crema de andive

    Punem sfecla la copt. Spalam andivele, curațăm primele frunze, scobim cotorul si punem andivele în apă pentru circa 10 minute.Taiem prazul in bucati de circa 5 cm, curatam usturoiul si il tocam marunt. Dupa ce s-a copt si racorit sfecla, o taiem

    0 comentarii

  • Somon cu piure de conopida

    Somonul spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune intr-un bol; se adauga putin ulei de masline si 3-4 linguri zeama de lamaie, se maseaza bucatile de peste, se acopera si se lasa la frigider. Conopida desfacuta buchetele, se spala cu apa rece,

    0 comentarii

  • Supa de naut cu paste si spanac

    In cratita cu ulei se adauga usturoiul intreg, iar cand incepe sa-si elimine aroma, se adauga ceapa taiata marunt si cateva linguri cu supa, apoi maghiranul,rozmarin; dupa ce a scazut si ceapa s-a inmuiat, se adauga spanacul, se lasa pe foc, amestecand

    0 comentarii

  • Supa de aripioare cu legume, dreasa cu ou

    Se spala aripioarele si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce dau in clocot aripioarele, se aduna spuma cu supiera. Se spala, se curata si se taie marunt morcovul, pastarnacul, telina, prazul si ardeiul gras si se adauga la supa. Se lasa pe foc pana

    0 comentarii

  • Piept de rata cu legume

    Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei; se cresteaza pielea doar cat are grasime, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza cu partea pe care este grasimea intr-o tigaie rece care se pune pe un foc mediu cate 8 minute pe fiecare parte.

    0 comentarii

  • Rotite din vinete umplute

    Jumatate de ceasca de cus-cus se opareste cu 3/4 ceasca de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare, se acopera si se da deoparte sa se inmoaie. Vanata mare se spala, se sterge, apoi se taie in 4-5 rondele groase de cca 3-4 cm

    0 comentarii

  • Supa de cartofi cu legume

    Se curata si se spala toate legumele, apoi se taie cuburi. Se inabusesc toate legumele, cu uleiul putina apa, sarea si piperul, se adauga apa si se lasa la fiert cu capacul. Bulionul se pune la fiert spre final. Cand oprim focul, adaugam verdeata.

    0 comentarii

  • Ciorba de pui cu smantana

    Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare). Intr-o oala punem la fiert fasiile de carne cu putina sare si cand a

    0 comentarii

  • Ciorba de miel

    Se spala bine carnea si se pune la fiert in 2 litri de apa cu sare si ceapa taiata marunt si din cand in cand se aduna spuma care se formeaza deasupra. Cand carnea este fiarta pe trei sferturi, se scoate se curata de pe os si se taie in bucati mici si

    0 comentarii

  • Krautsuppe - supa de varza

    Ceapa se toaca si se pune la calit in putin ulei. Adaugam morcovul si telina si lasam sa se inmoaie .Carnea de porc si pui taiata bucati se aduga peste legume si lasam cateva min pana cand carnea se albeste . Varza tocata se pune in oala peste carne.Adaugam

    0 comentarii

  • Mancare de fasole cu afumatura, la Crock-Pot

    Se alege şi se spală fasolea, se lasă la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, se pregătesc legumele: se curăţă, se spală, apoi cepele se taie mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea mare (iar ce rămâne din el, îl

    0 comentarii

  • Supa de rosii cu pui, fidea si crutoane

    Se pune la fiert tacâmul de pui într-o oală de 3 litri pentru supă, cu apă şi puţină sare. Când carnea e aproape fiartă, se adaugă ceapa întreagă crestată, morcovii tăiaţi în două, ardeiul tăiat în două. Când

    0 comentarii

  • Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

    Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol. Morcovul se curata

    0 comentarii

  • Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

    Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciurecile curățate și tăiate grosier. Se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit acoperit cca. 30 de

    0 comentarii

  • Ciorba de pui radauteana

    Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei. Se adaugă pieptul de pui tăiat fâșii,  apoi se completează cu apă, se asezonează de sare, piper și leuștean, și se lasă la fiert semiacoperit la foc

    0 comentarii

  • Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

    Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac într-un borcănel mic. Se aşază piepţii într-o tavă

    0 comentarii

  • Supa de vitel

    Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde; se dau doua, trei clocote, dupa care se clateste carnea si se pune cu apa la fiert. Se adauga toate legumele tocate, ierburile aromate, foile de dafin, sare si se fierbe la foc potrivit pana

    0 comentarii

  • Ciorba de curcan

    Se pun la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea vasului să mai rămână un spaţiu liber de 3 degete)

    0 comentarii

  • Supa crema de fasole pastai, cu spanac si afumatura

    Se incinge un strop de ulei si se rumeneste un pic afumatura, apoi se scoate si in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, fasolea verde pastai, spanacul piure, rosiile cherry taiate in sferturi si 2-3 rondele de ardei iute fara samburi. Adaugam un praf

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.