4177
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Rosii umplute cu crema de conopida si dovleac

    Tăiem un căpăcel la rosii şi cu o lingurita scobim tot miezul, apoi le punem cu scobitura în jos să se scurgă bine de tot. Între timp, fierbem conopida şi dovleacul. Incercăm din când în când să vedem dacă e gata.

    0 comentarii

  • Vinete cu usturoi la cuptor

    Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii subțiri pe care le introducem printre crestături. Amestecăm uleiul de măsline cu boiaua de ardei și piperul și-l

    2 comentarii

  • Ghiveci de legume si midii afumate

    Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime. Se caleste usturoiul impreuna cu baconul taiat foarte mic si ciupercile in ulei de masline, se adauga apoi ardeiul capia, vanata si dovlecelul. Dupa ce s-au rumenit

    0 comentarii

  • Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

    Pentru inceput de apucam de marinada. Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut. Peste ceapa punem restul ingredientelor, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul a scazut pana la

    0 comentarii

  • Frigarui mixte de legume si muschiulet

    Se taie carnea in bucatele de marimea ciupercutelor. Se spala, se curata si se taie legumele in bucati potrivite de aproximativ aceeasi marime cu ciupercile . Se taie porumbul in rondele de circa 1.5-2 cm grosime. Intr-un bol amestecam uleiul de masline

    0 comentarii

  • Sarmale, ardei, dovlecei, rosii si ceapa umpluta

    Se ia 1 kg de carne tocată ( 500 gr carne macră tocată de vită și 500 gr carne de porc), peste aceasta se adaugă 200 gr de orez. Luăm 2 morcovi se dau pe răzătoare sau se toacă în cubulețe mărunt, după care se pun la călit în

    0 comentarii

  • Sarmale de peste

    1. Spălăm și curățăm toate legumele după care le tocăm mărunt. 2. Într-o cratiță, punem uleiul la încins, iar peste acesta adăugăm morcovul și ceapa tocată. Lăsăm totul la călit pentru 3 minute, după care adăugăm și orezul,

    0 comentarii

  • Shakshouka cu rosii proaspete

    Se curata ceapa, se taie si se caleste in uleiul de masline impreuna cu usturoiul maruntit, sarea, piperul si boiaua dulce afumata. Se oparesc usor rosiile , apoi se trec prin soc termic cu apa si gheata si se curate de pielita. Se toaca marunt de tot

    0 comentarii

  • Salata de bulgur cu rosii, castraveti si patrunjel

    Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul. Între timp se curăță

    0 comentarii

  • Tocana de gogonele - reteta Mariei, reteta reinterpretata

    Se dezoseaza pieptul de rata si se taie in jumari, se taie pulpele de rata in doua si se pun intr-o tigaie alaturi de o bucatica de untura de rata. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa fiarba incet pana ce iese grasimea din carne. Se adauga ceapa tocata

    0 comentarii

  • Mancarica de rosii

    Se toacă ceapa şi se pune la călit în ulei. Roşiile se taie cubuleţe, iar ardeii copţi fâşii. Se adaugă peste ceapă şi se pun şi foaia de dafin şi usturoiul tocat. Se pune capac şi se fierbe totul la foc mic sau în

    1 comentariu

  • Legume delicioase cu piept de pui

    Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la calit in putin ulei de masline. Dupa ce s-a calit pe jumatate pieptul de pui, se adauga morcovul si ciupercile si se

    0 comentarii

  • Ciorba de vara cu dovlecei si piept de rata

    Se spala, se curata de coaja si se toaca marunt morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel. Se spala si se taie marunt ardeiul kapia si dovleceii.Se curata ceapa si se taie marunt. Se pun legumele la fiert impreuna cu pieptul de rata intreg, sare,

    0 comentarii

  • Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript

    Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca marunt. Se frige macroul si se desface bucatele mici. Intr-un borcan punem bucatelele de ansoa tocate marunt, otet balsamic,

    0 comentarii

  • Sandwich-uri de legume (cartofi dulci, gulii si dovlecei) sos de iaurt cu castraveti si flori de tei

    Curatam cartoful, gulia si dovlecelul si le taiem in felii rotunde. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam feliile de legume, le stropim cu ulei de masline cu usturoi si cu putina sare si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru circa 15

    0 comentarii

  • Chec Picnic

    Tocam cubulete salamul, pastrama, apio si ardeiul. Tocam marunt ceapa verde, usturoiul verde, loboda si feliem ciupercile. Dam cascavalul pe razatoare. Mixam bine ouale cu putina sare, apoi adaugam usor uleiul, mixand in continuare. Adaugam si faina cu

    0 comentarii

  • Ardei copti cu sos de smantana si usturoi

    Ardeii se coc pe grătar sau pe o plită pusă pe ochiul aragazului. Se întorc până sunt gata. Se scot într-o pungă, se presară cu sare şi se lasă aşa vreo 10 minute, după care se curăţă şi se rup fâşii. Se zdrobeşte

    0 comentarii

  • Pui cu dovlecei en papillote

    Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente. Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se pudrează cu sare şi piper. Carnea se frige în tigaia grill câte 5 minute pe fiecare parte. Se taie

    0 comentarii

  • Salata cu cartofi noi si peste afumat

    Cartofii se spală, se şterg şi, dacă sunt mai măricei, se taie în sferturi. Se prăjesc la foc iute până devin aurii. Se scot la scurs pe şervete de bucătărie. Se curăţă macroul de eventualele oase. Se pun într-un castron

    0 comentarii

  • Spaghetti cu sos si chiftelute

    Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, cu pâinea, cimbru, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic de ulei. Se pun în tava tapetată cu hârtie

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Cookie Settings