1791
retete

Alte sectiuni
  • Peste prajit cu mujdei verde

    Pestele spalat, uscat cu prosoape de hartie, condimentat cu sare, se lasa deoparte 30 minute, apoi fiecare bucata se trece prin faina si se prajeste in ulei mult si incins, dupa care se scoate pe farfurie si se lasa deoparte. Toate ingredientele pentru

    0 comentarii

  • Bors de peste

    Se curata si spala zarzavatul, apoi ceapa se taie marunt, la fel si celalalt zarzavat, apoi se pun la fiert, in 2-3 l de apa cu sare. Cand zarzavatul este aproape fiert, se adauga sucul de rosii si pestele bine spalat. Se lasa sa clocoteasca 5 minute,

    0 comentarii

  • Macrou la cuptor

    Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza. Se asaza pestele intr-o tava unsa cu putin ulei, se mai stropesc cu putin ulei, apoi se presara sare, coriandru macinat si cateva foi de dafin. Apreciez coriandrul pentru notele piperate

    0 comentarii

  • Mousse de ton

    Scurgem bine uleiul din conservele de ton si le punem intr-un vas mai inalt, impreuna cu toate celelalte ingrediente. Cu un mixer vertical, le maruntim si amestecam pe toate, pina se omogenizeaza. Si...GATA ! Urmeaza sa punem pe felii de lamaie sau

    0 comentarii

  • Salata de ton cu iaurt

    O gustare foarte buna pentru toti.... O conserva de ton in suc propriu se paseaza si se amesteca cu sare, piper, chili, doua iaurturi mici Zuzu cremos, marar si rosii.

    0 comentarii

  • Crochete de peste cu 4 sosuri

    Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din unt, lapte si sare. Se dezoseaza pestele si se pune in sosul alb, cu piper pisat si jumatate de ou, amestecand pana cand

    0 comentarii

  • Rulouri cu masline si fileuri de ansoa

    Scurgem bine fileurile de ansoa, de ulei. Le stropim cu zeama de lamaie. Rulam cate o bucata file de ansoa in jurul unei masline. Asezam pe un platou decorand cu bucati de lamaie si patrunjel verde.

    0 comentarii

  • Ardei grasi umpluti cu salata de peste

    Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un bol, facem urmatorul dressing..... amestecam uleiul scurs de la peste, otetul, zaharul, sarea si piperul. Amestecam

    0 comentarii

  • Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

    Fileurile de biban se usuca pe un servet. Se infierbanta o tigaie, cu ulei putin in care se adauga sare de mare din belsug. Fileurile se asaza in ulei, cu pielea in jos si se prajesc pana se albesc. Se intorc si se lasa 20 de secunde, apoi se scot pe o

    0 comentarii

  • Cus-cus cu legume si surimi delicios

    Se fierb 3 cescute de apa cu un praf de sare. Cand da in clocot, se adauga cuc-cusul. Dupa 10 minute, adaugam si legumele prefierte, un pic de ulei de masline cu aroma de busuioc si mai lasam cca. 5 minute sa scada zeama; adaugam si un praf de piper si

    0 comentarii

  • Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

    Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent, impreuna cu usturoiul taiat, buchetele de brocoli, fiert in apa cu putina sare, apoi scurs, vinul, uleiul turnat deasupra; se lasa 20 minute la cuptor, iar dupa ce este

    0 comentarii

  • Cartofi umpluti cu carne tocata de peste

    Stiuca ( pestele) se dezoseaza si se toaca carnea, impreuna cu cateii de usturoi si morcovul. Cartofii se fierb cca. 10 minute, dupa care se taie jumatati pe lungime. Se scoate cate putin din miezul fiecarei jumatati si se incorporeaza in carnea tocata.

    0 comentarii

  • Crap la cuptor

    Se curata pestele, se portioneaza si se asaza in tava in care s-a pus ulei, se asaza hribii in tava, se toarna sucul de patlagele, se presara cimbru, condimente de peste, maggi secretul gustului; se orneaza cu felii de lamaie, masline si se da tava la

    0 comentarii

  • Paste cu ton RIO Mare si ardei

    1. Umpleti o oala mare cu apa. Adăugați sare și aduceti la fierbere. Adaugati pastele și gatiti-le. Taiati ardeii in bucati mici. Curatati cartofii de coaja si taiati in cuburi mici. Feliati prazul și taiati in jumatate roșiile cherry.   2.

    0 comentarii

  • Rulouri cu ton RIO Mare si brocoli

    Se opareste broccoli/foile de spanac în apă clocotită cu sare. Se scurg  si se toaca marunt. Se condimentează cu ulei, un cățel de usturoi si coaja de lamaie.  Se separa tonul, iar branza se taie in cuburi mici.    Se

    0 comentarii

  • Ton cu roşii marinate şi ouă fierte

    1. Fierbeţi ouăle 9 minute. Tăiaţi în cubuleţe roşiile, feliaţi mărunt ceapa şi tija de ţelină, tocaţi pătrunjelul şi oregano. 2. Amestecaţi-le pe toate, asezonaţi cu sare şi lăsaţi-le deoparte 10 minute. 3. Tăiaţi

    0 comentarii

  • Toast cu pate de ton RIO Mare și ou

    Prăjiți pâinea pe un grătar. În același timp, feliati ceapa și rumenit-o într-o tigaie cu un pic de ulei și sare până devine translucida. Pune-ți  apă  cu un strop de oțet la fiert; atunci când da în

    0 comentarii

  • Paste (spaghete) cu ton, rosii si busuioc

    Curatam usturoiul si il tocam marunt. Intr-o cratita nonaderenta punem putin ulei vegetal de pe conserva de ton sau ulei de masline, il incingem si calim in el usturoiul cateva secunde. Rosiile cherry spalate, le taiem in 4 si le adaugam peste usturoi,

    0 comentarii

  • Saramura de peste

    Pestele spalat,portionat,pudrat cu sare,se pune pe gratar impreuna cu rosia si ardeiii spalate;separat intr-un vas se pune apa,vegeta,sare,cimbru,rosia si ardeiii toate curatate de coaja si pasate cu blenderul vertical,iar cand incepe sa clocoteasca se

    0 comentarii

  • Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

    Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora. Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care se desprind usor, am ras solzisorii si l-am trecut print-un jet de apa rece. Taiem pestele in bucati potivite, il

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: